Vijftien kinderen van obs De Pijler uit Maasdam ontbijten in gemeentehuis met burgemeester Borgdorff

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20151112 Burgemeestersontbijt kinderen obs De Pijler uit Maasdam 001 kleinMAASDAM – Vijftien kinderen van de groepen 1 en 2 van obs De Pijler uit Maasdam hebben donderdag morgen 12 november samen met de burgemeester Borgdorff ontbeten op het gemeentehuis van Binnenmaas in Maasdam.

Het is namelijk de week van Het Nationaal Schoolontbijt en het Burgemeestersontbijt is daar onderdeel van. De burgemeester en zijn echtgenote hebben aan de ontbijttafel uitgebreid kennis gemaakt met de kinderen. Maar het bleef niet alleen bij een ontbijt. Daarna hebben de kinderen namelijk een ‘ontdekkingsreis’ gemaakt in het gemeentehuis. Ze konden een kijkje nemen in de kamer van de burgemeester en de raadzaal, waar een aantal kinderen zelfs met de hamer van de voorzitter mochten slaan en de ketting van de burgemeester even konden ‘passen’. Tot slot hebben kinderen de trouwzaal bewonderd en zijn ze samen met de burgemeester in de hal van het gemeentehuis op de foto gegaan.

20151112 Burgemeestersontbijt kinderen obs De Pijler uit Maasdam 021 klein

 

Burgemeester Borgdorff kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: ‘Ieder jaar kijk ik uit naar het Burgemeestersontbijt. Lekker onder het eten het gesprek aangaan met de jonge inwoners van onze gemeente. Het verrast me steeds welke onderwerpen aan bod komen. En bovendien geeft het extra aandacht aan het belang van een goede start in de ochtend en levert het wat op voor een goed doel.’ Er is namelijk ook een donatie van €200,- gedaan aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.

Het Nationaal Schoolontbijt

schoolontbijt

Met dit ontbijt onderstreept burgemeester Borgdorff, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft ook de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren