Informatiebijeenkomst mogelijke heropening AZC ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het terrein van het AZC Gravendeel was nog in handen van het COA. - Foto Archief

AZC1_B20D903B0C81D13DC1257B3B004A6C35_0’s-Gravendeel – Op maandag 13 oktober organiseert gemeente Binnenmaas een informatiebijeenkomst over de mogelijke heropening van het asielzoekerscentrum aan de Kilweg in ’s-Gravendeel. Inwoners van ’s-Gravendeel zijn van harte welkom bij deze informatiebijeenkomst die wordt gehouden in partycentrum Concordia aan de Dr. Bosserstraat 11, aanvang 19.30 uur. Ook het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is aanwezig met verschillende vertegenwoordigers.

Het COA heeft de gemeente Binnenmaas benaderd om het voormalige asielzoekerscentrum (azc) in ’s-Gravendeel tijdelijk weer in gebruik te mogen nemen. Dit vanwege de enorme instroom van vluchtelingen en de capaciteitsbehoefte. Het COA wil het voormalige asielzoekerscentrum weer in gebruik nemen, mede omdat de infrastructuur en de dienstengebouwen nog aanwezig zijn. Als de heropening van het azc doorgaat, zouden maximaal 500 asielzoekers in caravans kunnen worden gehuisvest.

Het college van b&w van Binnenmaas wil in principe meewerken aan het verzoek. Het college hecht evenwel aan een zorgvuldige procedure en vindt het van groot belang dat de opvang van asielzoekers via heropening van het centrum wordt gedragen in de gemeente. Voordat een definitief besluit wordt genomen wordt daarom met  vertegenwoordigers van de partijen die in het verleden actief bij het azc betrokken waren worden gesproken, en wordt op 13 oktober een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de inwoners van ’s-Gravendeel. Ook met de gemeenteraad wordt het onderwerp besproken voordat het college in november een definitief besluit zal nemen.

Hieronder vindt u een lijst met een aantal vragen die wellicht bij u leven en de antwoorden daarop:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren