FC Binnenmaas pakt 3e periode

119

 

fcbinnenmaasREGIOZaterdag 25 april moest de dag voor FC Binnenmaas worden. Op deze dag kon FC Binnenmaas de dik verdiende 3e periode binnenhalen. Daarvoor moesten ze wel eerst de wedstrijd bij ZBC’97 spelen. Deze ploeg had nog een minimale kans voor de 3e periode en is een concurrent voor plaats nummer 5 in de algemene stand. De thuiswedstijd werd door FC Binnenmaas verloren met maar liefst 1-4, dus de mannen van Leo Dekker konden aan de bak.

Dat deden ze ook vanaf het begin. FC Binnenmaas was heer en meester en ZBC’97 had niks te vertellen. Dit resulteerde tot een aantal grote kansen. De eerste echte grote kans was in de 9e minuut van de wedstrijd. Danny Maijers kon alleen op doelman Erik Sprokkereef van ZBC’97 afgaan, de doelman wist de 0-1 te voorkomen.Een minuut later was Djelson Gomes Ferreira van ZBC’97 gevaarlijk, zijn schot ging hard maar net naast het doel. In de 12e minuut werd Danny Maijers weggestuurd door Desi Sanderse, maar opnieuw was Erik Sprokkereef de winnaar in het 1 tegen 1 duel.In de 22e minnut leek het dan toch te gebeuren. Sander de Heus ging aan de rechterkant knap zijn tegenstander voorbij, de doelman van ZBC kwam ver uit zijn doel en ook deze wist Sander te passeren. Nu hoefde hij alleen nog naar het doel om deze binnen te tikken, waar nog wel een verdediger van ZBC’97 stond. In plaats van zelf af te maken koos Sander om de bal af te spelen op een mede speler wat helaas geen goede keuze was en zo bleef de stand vooralsnog 0-0.In de 32e min gaf Richard van der Wilt een steekbal op Danny Maijers en zo kon Danny voor de derde keer een duel uitvechten met de doeman van ZBC’97, maar ook nu was Erik Sprokkereef te sterk voor de aanvaller van FC Binnenmaas.In de 34e minuut was het dan toch eindelijk raak en dat met een doelpunt uit het boekje. Bas de Kruijff die goed opkwam aan de linkerkant speelde rond de middenlijn Sander de Heus aan die op zijn beurt de bal mee gaf aan Danny Maijers. Danny nam de bal mee op snelheid en gaf de bal uitstekend voor, deze bal wist de goed meegelopen Sander de Heus goed binnen te koppen en was er eindelijk reden om te juichen.

De 2e helft werd anders. FC Binnenmaas was onherkenbaar vergeleken met de 1e helft en hier maakt ZBC’97 al snel gebruik van. Na slecht uitverdedigen van FC Binnenmaas kon Djelson Gomes Ferreira de bal afpakken en voorgeven, hier stond Ampario Gomes Ferreira klaar om de bal binnen te schieten, 1-1. Het spelbeeld bleef de rest van de wedstrijd bleef hetzelfde. Een rommelig spel van FC Binnenmaas en een aanvallend ZBC’97. In de 72e minuut was het de beurt aan de doelman van FC Binnenmaas, Martin Remmers, om een duel aan te gaan met een aanvaller van ZBC’97. Rui Almeida Monteiro ging alleen op Martin af, maar ook nu was een doelman de winnaar in een duel. In de blessuretijd leek ZBC’97 dan toch de wedstrijd te beslissen. Djelson Gomes Ferreira wist de bal binnen te tikken dit na een voorzet vanaf de achterlijn. Hiermee zou de stand op 2-1 komen en zou er een mogelijkheid zijn dat FC Binnenmaas vooralsnog geen periodekampioen zou zijn. Terwijl de scheidsrechter al naar de middenstip wees, bleef de assistent scheidsrechter van FC Binnenmaas met zijn vlag omhoog staan. De assistent scheidsrechter gaf aan dat de bal over de achterlijn was geweest voordat de bal voorgezet kon worden. De scheidsrechter nam dit signaal over en keurde het doelpunt af. Hiermee bleef de stand op 1-1 en kon FC Binnenmaas zichzelf toch als kampioen van de 3e periode kronen en in de nacompetitie gaan strijden voor promotie naar de 2e klasse.

Het periodekampioenschap werd bij terugkomst op Sportpark De Lange Weide uitgebreid gevierd in de kantine.Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen NSVV op het programma, de laatste officiele thuiswedstrijd van de competitie.

Opstelling : Martin Remmers, Leon van der Stel, Lennert Kleywegt, Mike Post, Bas de Kruijff, Desi Sanderse, Remco van der Stel, Johnny Maijers, Danny Maijers, Richard van der Wilt en Sander de Heus.

Wissels : Tim Vos, Rob Verbaas, David Engels, Kevin Kuijer en Charlie de Graaf


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.