Denk mee: proef met hondenspeelplaats in Binnenmaas

0
413

Binnenmaas – In 2015 en 2016 heeft gemeente Binnenmaas, samen met hondeneigenaren en kynologenclubs, haar hondenbeleid geëvalueerd. Ook werd de enquête ‘Belevingsmonitor van de openbare ruimte’ gehouden onder inwoners van de gemeente. Hieruit bleek dat er behoefte is aan een hondenspeelplaats. Daarom wil gemeente Binnenmaas – in nauw overleg met belanghebbenden – deze zomer starten met een proef met een hondenspeelplaats in een van haar dorpen.

Het is nog niet bekend waar de hondenspeelplaats wordt aangelegd. Binnenmaas vindt de mening van haar inwoners belangrijk. Om een geschikte locatie te kunnen vinden, komt de gemeente daarom graag in contact met inwoners en organisaties (zowel honden- als niet-hondenbezitters) die actief mee willen denken over bijvoorbeeld: de locatie, aanleg en inrichting van de speelplaats en mogelijk zelfs gezamenlijk beheer.

Er wordt één hondenspeelplaats gerealiseerd in het dorp waar het meeste draagvlak is voor een dergelijke speelplaats. Na een periode van zes maanden wordt de proef geëvalueerd. Hierna kijkt de gemeente of de speelplaats in een behoefte voorziet en zo ja, of er ook in andere dorpen een hondenspeelplaats kan worden gerealiseerd.

Geïnteresseerden kunnen hun reactie (inclusief contactgegevens) voor 18 april e-mailen naar [email protected], ter attentie van de heer Jacco van Dijk, projectleider Civiel- en cultuurtechniek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.