FC Binnenmaas verliest zijn eerste bekerwedstrijd van Westlandia

0
136

fcbinnenmaasMaasdam – Na drie vriendschappelijke wedstrijden stond er nu een echte testcase op het programma.Op het mooie sportcomplex in Naaldwijk werd er tegen de zaterdag van Westlandia gespeeld. Ook zij komen uit in de tweede klasse.

Binnenmaas begon wat zoekende in het eerste half uur en moest wennen aan het tempo wat de thuisploeg op het hete kunstgras speelde. Mike Post had vooral zijn handen vol aan de handige linksbuiten die hierdoor een paar goede voorzetten kon afleveren.Eentje hiervan vond het hoofd van de lange spits die de bal boven Sem Kerkhof op de lat kopte. Even later weer een scherpe voorzet die naar de verre hoek zeilde maar gelukkig voor Binnenmaas ging deze ook op de lat.

Daarna kwam de ploeg van Leo Dekker wat beter in het spel en kon zo ook wat kansjes creeren. Een schot van Sander de Heus zeilde maar net over de lat. En een vrije trap van Aron Perez Maria werd een prooi voor de keeper.Toch wist FC Binnenmaas net voor rust op voorsprong te komen.Na een goede aanval haalde Danny Mayers hard uit op de vuisten van de keeper.De bal ging hierdoor recht omhoog en de keeper was de bal even kwijt.De goed meegelopen Richard vd Wilt wist de bal bij de tweede paal over de lijn te drukken en zo de rustsstand op 0-1 te brengen. In de rust werd de wat zieke Mike Post vervangen door Lennert Kleywegt waardoor de verdedigendsterk spelende Justin de Man de nieuwe rechtsback werd.

Die had de linksbuiten wat beter onder controle en dat gold eigenlijk voor heel het team dat wedstrijd goed controleerde. Maar toch verviel het weer eens in een oude fout.Door teveel drang met teveel spelers naar voren om de tweede goal te maken viel hij aan de andere kant. Na balverlies voorin werd er snel een lange bal gespeeld en stond het achterin niet goed. Door een misverstand kon de rechtsbuiten doorgaan en verschalkte Sem Kerkhof koelbloedig. Drie minuten later werd het nog erger.Een verre uitbal kwam bij de grote spits terecht die makkelijk kon wegdraaien en zo de rechtsbuiten weer kon aanspelen.Sem Kerkhof redde nog wel de eerste inzet maar kon na de rebound ook hier niets meer aan doen en zo werd het dus snel 2-1 voor de thuisploeg.Inmiddels waren Lorenzo vd Meyden en Nils Fortuin nog ingevallen voor de moegestreden Danny Mayers en Sander de Heus.Binnenmaas perste er nog wel een goede laatste tien minuten uit maar de Westlanders lieten zich niet meer verrassen. En zo eindigde deze leuke en sportieve wedstrijd in een 2-1 zege voor de thuisploeg. De kaarten bleven op zak bij de goed leidende scheidsrechter.

Aanstaande dinsdag speelt FC Binnenmaas om 19:00 uur zijn tweede bekerwedstrijd tegen de zondag tweedeklasser Spartaan’20 op het eigen sportcomplex. Spartaan’20 speelde zijn eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen BMT.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.