Binnenmaas gelijk tegen BVCB

7 Min Read

fcbinnenmaasMAASDAM – Zaterdag 5 maart kwam de nummer 2 op bezoek bij Binnenmaas BVCB.De uitwedstrijd hadden de mannen van Leo Dekker ondanks de vroege voorsprong kansloos verloren. Natuurlijk was de vraag hoe Binnenmaas zich kon herstellen na de laatste 3 verloren wedstrijden en dan met name de wedstrijd van afgelopen week uit bij Lombardijen.

Binnenmaas begint uitstekend aan de wedstrijd en in de 4e minuut van de wedstrijd is het al juichen voor Binnenmaas nadat Danny Maijers de bal prima binnen schiet, echter de grensrechter had zijn vlag omhoog gestoken voor buitenspel en de scheidsrechter nam dit dan ook over en dus geen doelpunt. De eerste 10 minuten zijn volledig voor Binnenmaas en BVCB heeft nog niks kunnen laten zien, Leo Dekker heeft zijn elftal goed neergezet en klaargestoomt voor deze wedstrijd.

In de 11e minuut is het dan toch raak voor Binnenmaas, het is opnieuw Danny Maijers die de bal binnenschiet nadat hij de bal had gekregen van Richard van der Wilt. Opnieuw had de grensrechter zijn vlag omhoog gestoken voor buitenspel maar deze keer had de scheidsrechter het weggewuift en dus 1-0 voor Binnenmaas.In de 15e minuut was het eerste echte gevaar voor BVCB, na een vrijetrap aan de rechterkant van het veld van Nicky Walbeek kon Mike van der Steen net niet de bal aanraken om binnen te tikken.Omdat Binnenmaas goed stond werd BVCB gedwongen om alleen maar de lange bal te spelen, maar ook in de lucht was Binnenmaas, met onder andere Johnny Maijers, de baas.In de 22e minuut liet BVCB zien dat ze ook via de grond prima kunnen voetballen, na een knappe aanval via de rechterkant zag Yousif de Kock zijn schot net naast gaan.BVCB zit in een fase waar ze sterker worden en slaan ook direct toe, het was Guido van der Zee die alleen voor doelman Sem Kerkhof komt en de bal goed binnen schiet.In de 33e minuut was Binnenmaas weer aan de beurt met een kans. De captain van Binnenmaas Johnny Maijers kon de bal op doel koppen vanuit een hoekschop maar deze mist kracht en was dus geen probleem voor Wesley van der Molen.Toch was BVCB nog dicht bij de voorsprong vlak voor rust, Mike van der Steen zag zijn bal in de 35e minuut op de paal gaan en zo kwam Binnenmaas met de schrik vrij.

Binnenmaas begint aan de 2e helft zoals ze ook in de eerste helft waren begonnen, scherp, geconcentreerd  en aanvallend.In de 47e minuut stuurde Danny Maijers zijn mede aanvaller Sjoerd van der Pers weg maar opnieuw was het de grensrechter van BVCB die hierin een hoofdrol speelde omdat hij wederom voor buitenspel vlagde. In de 51e minuut was het opnieuw Sjoerd van der Pers die gevaarlijk was,  na een goede actie van Aaron Perez aan de rechterkant kon Sjoerd met een halve omhaal op doel schieten maar helaas ging de bal net over het doel.Pas na 15 minuten voetballen in de 2e helft kreeg BVCB voor het eerst een mogelijkheid maar meer dan dat was het ook niet. Faybian Hertstein kon op het doel schieten van Sem Kerkhof maar was niet gevaarlijk genoeg.

In de 61e minuut had Binnenmaas opnieuw op voorsprong moeten komen, Richard van der Wilt kon de bal bij Danny Maijers krijgen die leek te schrikken van hoe vrij hij voor de keeper stond, hierdoor had hij niet genoeg controle over de bal en was uiteindelijk Wesley van de Molen de winnaar in dit duel. Vier minuten later was BVCB dicht bij de voorsprong, Christiaan Hartmans kon na een voorzet van rechts vrij op doel koppen maar zijn poging verdween in het zijnet.Het speeldveld word groter en de wedstrijd begint een kansspel te worden met wie de grootste kans krijgt en deze ook af weet te maken.In de 77e minuut was Binnenmaas opnieuw dichtbij, het was opnieuw Aaron Perez met een uitstekende actie en voorzet aan de rechterkant maar een verdediger van BVCB wist de bal net weg te werken voordat Rolin Notenboom zijn voet tegen de bal kon zetten.Hiermee waren de echte kansen wel voorbij in deze wedstrijd en is de eindstand dan ook 1-1.

Een eindstand waar Binnenmaas prima mee kan leven, ondanks ze nog dicht bij de winst zijn geweest. Hiermee is een einde gekomen aan de reeks van verliezen en misschien nog belangerijker er werd vandaag ook goed gespeeld. De spelers kunnen trots op zichzelf zijn en terug kijken op een goede wedstrijd.

Volgende week staat er niet alleen een topper op het programma maar ook een derby want dan moet Binnenmaas uit naar Strijen. Buiten dat beide ploegen dicht bij elkaar staan op de ranglijst is dit natuurlijk ook een wedstrijd op zich.In deze wedstrijd zullen we ook weer de hulp nodig hebben van onze eigen fans om de mannen van Leo Dekker te steunen en door de wedstrijd te helpen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze leuke derby te bekijken bij v.v. Strijen met na de wedstrijd het Rad van Avontuur en optredens van The Woody’s Band

• Opstelling: Sem Kerkhof, Rianto Vrutaal, Leon vd Stel, Johnny Maijers, Richard vd Wilt, Desi Sanderse, Remco vd Stel, Bas de Kruiff, Danny Maijers, Aaron Perez en Sjoerd vd Pers.
  • Wissels: Kevin Kuijer, Rolin Notenboom, Milton Keeldar, Mike Post en Joey de Jong