Diamanten bruidspaar de Vaan in Oud-Beijerland

0
423

OUD-BEIJERLAND – Vandaag, donderdag 28 juli 2016, is een bijzondere dag voor het echtpaar De Vaan – Perdaan. Het is namelijk 60 jaar geleden dat de heer H. (Herman) de Vaan (88) en mevrouw C. (Tiny) de Vaan – Perdaan (82) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Loco-burgemeester Ina van der Werf – Weeda bezocht het jubilerende echtpaar vanmorgen en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

IMG_8460D

Ontmoeting

De heer De Vaan is geboren in Bergharen. De wieg van mevrouw De Vaan stond in Rotterdam. In die stad vond ook hun eerste ontmoeting plaats: op een dansschool in Kralingen. Het echtpaar woonde vervolgens in Naarden, Rotterdam, Ridderkerk en sinds enkele maanden in Oud-Beijerland.

Werk

Het echtpaar De Vaan was na hun huwelijk eigenaar van een kruidenierswinkel in Naarden. Later maakte de heer De Vaan een overstap naar een baan als verzekeringsadviseur. Ook is hij nog korte tijd eigenaar geweest van een tabakswinkeltje in Rotterdam. Mevrouw De Vaan werkte jarenlang als verkoopster bij Jungerhans in Rotterdam.

 

De heer De Vaan is nog graag buiten om te wandelen en fietsen. Tot twee jaar geleden was de bruidegom nog twee keer per week op het volleybalveld te vinden. Mevrouw De Vaan was in haar jonge jaren fanatiek wedstrijddanser.

Kinderen

Het echtpaar De Vaan kreeg vier zoons, waarvan er helaas twee overleden zijn. De familie is uitgebreid met drie kleindochters en twee kleinzonen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.