Wandel mee op Open Monumenten dag in Puttershoek 

0
367

Puttershoek – Op zaterdag 10 september a.s. is het weer Open Monumentendag. Op deze dag zetten eigenaren van verschillende monumenten, zoals molens, kerken en landhuizen hun deuren wagenwijd open voor het publiek. 

In verband met het 180-jarig bestaan van korenmolen “De Lelie” in Puttershoek, organiseert de molenaar in samenwerking met het Hoekschewaards Landschap een culturele ‘molenwandeling’ door het natuurgebied Argusvlinder en de boezemkade in Puttershoek. 

Tijdens de wandeling, die langs 3 voormalige molenplaatsen en korenmolen “De Lelie” gaat, kom je te weten hoe de polders werden bedijkt, hoe de waterhuishouding door molens geregeld was en welke resten we daarvan nog kunnen zien. De natuurgids van het Hoekschewaards Landschap gaat in op het unieke karakter van de Hoeksche natuur en de biodiversiteit in de Hoeksche Waard. 

Na afloop van de wandeling, die van 14:00 uur tot 16:00 uur duurt, is er de mogelijkheid om korenmolen “De Lelie” te bezoeken en/of in de naastgelegen theetuin “De Koffiemolen” op eigen kosten wat te drinken. 

Zin om mee te wandelen? 

Meld je dan vóór 3 september a.s. met opgaaf van naam en het aantal personen aan via [email protected]. Aan de excursie zijn geen kosten verbonden. Tot dan!

Foto: Wilma Kapoen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.