Piershil na één helft al klaar met VFC

IMG_9590Piershil – Met een mooie 3-1 overwinning heeft Piershil laten zien klaar te zijn voor de competitie ouverture van aankomende zaterdag tegen Hellevoetsluis.

Piershil schoot uit de startblokken en legde VFC haar wil op. Een puntgave voorzet van Geert Bakker bereikte Jan Jaspers die overtuigend kon binnenwerken: 1-0. VFC wilde daar wat tegenover stellen, maar na een aanval op de helft van Piershil werd er razendsnel omgeschakeld en lag de bal alweer in het net van de Vlaardingers. Geert Bakker was wederom de aangever en net als bij de eerste goal stond Jan Jaspers weer op de goede plek: 2-0. In de fase die volgde speelde de thuisclub de bal rustig rond en was VFC niet bij machte om tegen te spartelen. Zeker niet toen Alex van Dijk zijn tegenstander vakkundig uitspeelde en beheerst afrondde: 3-0. In deel twee een ander VFC dat duidelijk iets recht wilde zetten, Piershil kreeg meer moeite om de bal in de ploeg te houden en de bezoekers wisten zowaar de eer te redden: 3-1. In de slotfase geloofde beide ploegen het wel en kwam er geen verandering meer in de score.

Trainer Verhoeven was na afloop vooral blij met de zege, waardoor Piershil achter groepswinnaar VDL doorgaat naar de volgende ronde. ,,We hebben het prima gedaan in de eerste helft, na rust hebben we de wedstrijd gecontroleerd en zijn we goed omgegaan met de tropische temperaturen.”