Gewenste start voor Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

hellevoetsluis-piershil (in het groen)-3sept2016HELLEVOETSLUIS – Na een 1-1 ruststand heeft Piershil op de eerste speeldag in 2D meteen de volle buit gepakt op bezoek bij Hellevoetsluis: 1-3. Een om dubieuze reden afgekeurde vroege goal van Joost Both maakte de ploeg alleen maar sterker. Binnen het kwartier werd het alsnog 0-1, Jan Jaspers wist wel raad met een afgesneden vrije trap van kapitein Koedam. ,,Een sterke beginfase, maar toen we op voorsprong kwamen verslapte de ploeg”, zo sprak trainer Verhoeven na afloop. Piershil liet de teugels vieren en dat leidde meteen tot gevaar voor het doel van Peter Konings. De getalenteerde doelman raakte een pegel op de lat nog net aan en kon ook Davy Mierop van de gelijkmaker afhouden. De stand bij rust kwam toch in evenwicht; Ken Luijendijk schoot knap raak (1-1) en Jan Jaspers liet de kans op een nieuwe voorsprong liggen.

In de tweede helft begon Piershil weer sterk en wist dat nu wel vol te houden. Na gemiste kansen van Van Dijk en Jaspers slaagde uitblinker Stephan Baaij er in om een vrije trap bekeken langs doelman Hoornweg te schieten: 1-2. Met nog een half uur te spelen volgde deze keer geen verslapping. Hellevoetsluis drong wel aan maar nam verdedigend geen enkel risico, uit angst voor de rappe Piershilse aanvalslinie. De derde goal kwam er toch, Loek Visser kon profiteren van een blok van invaller Darwin Essen en werkte behendig de 1-3 naar binnen. Voor Hellevoetsluis een tegenvallende hernieuwde kennismaking met het district West, voor Piershil de gewenste start van de competitie. ,,We hadden het betere van het spel, een verdiende overwinning”, zo vatte de winnende coach het duel samen.

De doelpunten uit de wedstrijd Hellevoetsluis 1 – Piershil 1 van zaterdag 3 september 2016 (West II, 2D, Uitslag 1-3). De goals werden gescoord door Jan Jaspers (0-1), Ken Luyendijk (1-1), Stephan Baaij (1-2) en Loek Visser (1-3).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.