Eénrichtingsverkeer in de Boompjesstraat en Boskade in Strijen zo goed als rond

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

10351015_1123848150999112_2267702150341585749_nSTRIJEN – Afgelopen week heeft het college van de gemeente Strijen besloten om eenrichtingsverkeer in te stellen in de Boompjesstraat. Voordat de gemeenteraad uiteindelijk beslist kunnen de inwoners nog een zienswijze indienen bij de gemeente Strijen tot 17 oktober.

De planning is dat er in mei 2017 wordt begonnen met de herinrichting van de Kaai en daarmee de reconstructie van de Boompjesstraat. Aansluitend wordt in de Boompjesstraat en Boskade eenrichtingsverkeer ingesteld, onder het voorbehoud dat na de zienswijzeprocedure een definitief besluit daartoe genomen wordt.

Schenkeldijk / Randweg

In aansluiting op het instellen van eenrichtingsverkeer in de Boompjesstraat is het verzoek gekomen van de bewoners van Land van Essche I en de Nieuwe Haven om het mogelijk te maken bij de Randweg linksaf te kunnen slaan vanaf de Schenkeldijk. Tijdens de proef van eenrichtingsverkeer in de Boompjesstraat is uit de verkeerstellingen gebleken dat er meer mensen van de Schenkeldijk richting de Randweg gebruik maakten. Als het gebruik van de Randweg gestimuleerd wordt, door het linksaf slaan op de kruising Schenkeldijk – Randweg mogelijk te maken, zal de hoeveelheid verkeer in de Leeuwerikstraat en Oud Bonaventurasedijk afnemen.

Parkeren

Uit het parkeeronderzoek is gebleken dat het instellen van eenrichtingsverkeer geen invloed heeft op het gebruik van de parkeerplaatsen aan het Spui. Het instellen van eenrichtingsverkeer heeft wel invloed op de inrichting van het onderhavige gedeelte van de Boompjesstraat en daarmee het aantal te realiseren parkeerplaatsen. Bij eenrichtingsverkeer kunnen er meer parkeerplaatsen aangebracht worden omdat het profiel van de rijbaan smaller wordt. De uitwerking hiervan wordt meegenomen met het ontwerp van de Kaai en omgeving.

Openbaar Vervoer 

De bus wordt niet uitgezonderd bij het instellen van eenrichtingsverkeer in de Boompjesstraat. De gevolgen hiervan zijn dat er in de Boompjesstraat geen retourhalte meer is en dat er ca. 60 bussen per etmaal door de Plevierstraat, Kievitstraat en Reigerstraat gaan rijden. De afname van ca. 60 bussen per etmaal in de Boompjesstraat biedt weer voordelen voor bewoners, het winkelend en recreërend publiek in het centrum.

Alle informatie is na te lezen via de Gemeente Strijen door hier te klikken

Tekening verkeersbesluit eenrichtingsverkeer Boompjesstraat – Klik op afbeelding voor groter formaat

Tekening-verkeersbesluit-eenrichting-Boompjesstraat-2

Tekening verkeersbesluit eenrichtingsverkeer Boskade – Klik op afbeelding voor groter formaat

Tekening-verkeersbesluit-eenrichting-Boskade-2

Afbeeldingen gemeente Strijen website.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren