Uitslag poll: Meeste stemmers willen het liefst in 2019 al 1 gemeente Hoeksche Waard

263

gemeentehoekschewaardHOEKSCHE WAARD – De kans bestaat dat in 2019 1 gemeente Hoeksche Waard een feit is in plaats van 2020. Indien het in 2020 een fusie zou plaats vinden zou het betekenen dat inwoners 2 keer in 2 jaar naar de stembus moeten en veel raadsleden en wethouders er niet voor zullen kiezen om minder dan 2 jaar in de politiek te gaan in hun woonplaats.

De provincie wil de gemeenten de tijd geven om zich voor te bereiden op de fusie maar het moet geen uitstel periode worden aldus gedeputeerde van der Sande. De meerderheid van de Provinciale Staten is voor de herindeling PvdA, VVD, D66, SGP /CU en Groenlinks zijn voor en de PVV en de 50 plus partij zijn tegen. Het CDA worstelt nog steeds met de vraag of een fusie wel goed is.

De politieke tegenstanders in de Hoeksche Waard van de Fusie willen eerst het besluit van de 1e en 2e kamer afwachten en tijdens de 2e kamerverkiezing een Referendum plegen onder de inwoners. Een Referendum kost veel geld in andere delen van het land kosten een referendum tegelijk met verkiezingen zo 100.000 euro per 80.000 inwoners.

Daarom hielden wij afgelopen periode de volgende poll waaruit blijkt dat het grootste deel 53 procent in 2019 1 gemeente willen zijn. Het is nu dus afwachten wat de eerste en 2e kamer gaan beslissen in begin 2017.

De kans bestaat dat in 2019 1 gemeente Hoeksche Waard een feit is in plaats van 2020. Welke voorkeur heeft u ?

  • Mijn voorkeur heeft 2019 dan hoef ik niet 2 keer in 2 jaar naar de stembus (53% )
  • Ik zie liever dat we geen 1 gemeente worden. (25% )
  • Het maakt mij niet uit wanneer het ingaat. (11% )
  • Mijn voorkeur heeft 2020 zo hebben ze meer tijd alles voor te bereiden. (10% )

Total aantal stemmen: 873

Laden ... Laden ...

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.