Expositie VAK WERK toen en nu in Museum Hoeksche Waard

412

img_8570-1HEINENOORD – Stap vanuit het verleden in hedendaagse technieken van vijf verschillende ambachten. Dat is het thema van de nieuwe tentoonstelling in Museum Hoeksche Waard te Heinenoord. Op basis van vijf vakgebieden, Landbouw, Houtbewerking, Kraamzorg, Waterbeheer en Fotografie, wordt getoond hoe vakwerk vroeger werd uitgeoefend. De ambachten en beroepen zijn gekoppeld aan hedendaagse bedrijven en organisaties in de Hoeksche Waard. 

In de tentoonstelling wordt duidelijk gemaakt wat de verschillen zijn tussen het oude en nieuwe vakwerk. In de expositie worden veel objecten uit de eigen collectie getoond, die al een tijd niet meer te zien waren voor het publiek.

Voor wie is het interessant

‘Vak Werk toen en nu’ is zeker ook interessant voor kinderen. Aan de hand van meten is weten – gissen is missen, komen ze tijdens een bezoek aan de tentoonstelling van alles te weten. Zo verwerven ze enige kennis over oude ambachten en nieuwe technieken en leren zij het cultureel erfgoed te waarderen.

Verhalenbundel

Ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling ‘Vak Werk toen en nu’ presenteert de werkgroep Dialecten een nieuwe publicatie ‘Zôô grôôs azz ’n bezem’. Dit is een bundeling van verhalen uit de Hoeksche Waard, waaronder verhalen over historische en streekeigen beroepen en ambachten.

Wat is er te doen

De tentoonstelling ‘Vak Werk toen en nu’ is te zien van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017. Het museum organiseert tal van activiteiten rondom deze tentoonstelling voor bezoekers van alle leeftijden. Ontdek het totaal aanbod van rondleidingen, lezingen, kinderactiviteiten en meer op www.museumhw.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.