Hoeksch Boekje. Help jij mee?

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

De molens, de koeien en Beijerland. Allemaal typische Hoeksche Waardse bezienswaardigheden. Afgebeeld in prachtige prenten. Dat is het Hoeksche Boekje. Help jij mee HET prentenboekje over de Hoeksche Waard naar de drukker te krijgen? Doneer nu door hier te klikken

Het idee ontstond in de auto, waar mijn kinderen vol enthousiasme MOLEN MOLEN riepen, zodra we een molen in de verte zagen verschijnen. En het bleef niet alleen bij de molens, ook bij het zien van de koeien, schapen of tractoren bleef het alles behalve stil op de achterbank.

De kinderen zorgde ervoor, dat ik het moois om mij heen ook weer ging zien en waarderen. Dit boekje kan je eigenlijk zien, als een bundel van de bezienswaardigheden door de ogen van een kind. Gebruik hem als voorbereiding als je op pad gaat, of ’s avonds voor het slapen gaan om de dag nog eens door te nemen.

Het boekje is overigens net zo leuk voor de ouders als voor de kinderen. Of voor de opa’s en oma’s. Hebben zij bijvoorbeeld gewerkt bij de Suikerfabriek? Dan geeft dit boekje goed weer, hoe het proces van suikerbiet naar suikerklontje verloopt. Op de prent met alle molens en watertorens, kan je goed uitleggen waar jouw eigen huisje staat. En wedden dat jouw kind, de eerstvolgende keer dat je door de tunnel rijdt, begrijpt dat hij onder het water doorrijdt!

Alle prenten zijn getekend door Maaike Kalkhoven. Zij maakte wat ik in mijn hoofd had en zo ontstond dit prachtige prentenboek met de grootste highlights van de Hoeksche Waard.
In het boek vind je niet alleen de bezienswaardigheden, maar ook ademt het de sfeer van ons mooie eiland. Rust, Buiten zijn en Gezelligheid.

Woon je niet in de Hoeksche Waard? Dan is dit boek alsnog een mooie aanvulling voor in jouw boekenkast. De illustraties zijn op zich al prachtig. Het zijn allemaal prenten van een oer-Hollands agrarisch eiland anno 2020.

Waarom Crowdfunding?

Het uitbrengen van een boek is kostbaar. Die kosten zitten niet in mijn eigen uren. Wel in de ontwerpkosten, de illustraties en met name het laten drukken van dit boekje. Het boekje wordt gedrukt op karton. Waardoor het boekje stevig is en hufter proef voor de meeste kinderhandjes en tandjes.

Het drukken van dit boekje kan niet in Nederland plaats vinden, door de complexiteit van dit proces. Maar de drukker heeft mij toegezegd, dat hij ondanks de Corona perikelen gewoon op tijd kan leveren. De leverdatum zal medio juli 2020 zijn. En om dat te vieren geef ik een feestje voor een select groepje. Wil jij hierbij aanwezig zijn, dan kan dat door te doneren 😉 Kijk maar bij de doneer optie ‘Hoeksch Feestje’.

Het boek zal €14,50 gaan kosten. excl verzendkosten. Doneer nu en en preorder door hier te klikken

Help jij mee?

Door middel van crowdfunding help je mij mijn droom te verwezenlijken en krijg jij er nog iets moois voor terug! Benieuwd naar mijn andere tegenprestaties? Bekijk ze snel! Doneer nu door hier te klikken

Foto credits: The lookz fotografie

Over Hoekschemama

Ik ben Anouk en actief als Hoekschemama op social media. Hier deel ik mijn leven als moeder in de Hoeksche Waard en probeer ik mede moeders te inspireren met leuke dingen die er te doen zijn op dit eiland.

Ik heb 3 kinderen. 3 jongens in de leeftijd van 0 tot 3 jaar en ben getrouwd met Peter. Hij is een geboren Hoeksche Waarder. Ik ben maar import. Maar beschouw inmiddels het eiland als mijn eiland. De plek waar ik mij thuis voel. De liefde die ik inmiddels voel voor het eiland, zie je terug op mijn socials en op mijn website.

Ook organiseer ik Hoekschemama dates. Dates voor moeders met een affiniteit voor de Hoeksche waard. Om elkaar zodoende te ontmoeten, want dat blijkt nog wel eens een uitdaging te zijn voor ons als moeder.

In de toekomst zal Hoekschemama activiteiten op blijven zetten in de Hoeksche waard, waarbij ik voor verbinding zorg met de moeders en het eiland. De publicatie van dit boek en de inkomsten die ik daaruit genereer helpen mij deze plannen te verwezenlijken.

Wil je meer weten over ons leven?

Bezoek www.hoekschemama.nl En volg ons op instagram en Facebook.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren