Benefietconcert koren voor Stichting Twarne

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

1528692_457126014410078_352708769_nOUD-BEIJERLAND – De koren Kunstmin o.l.v. Sjoerd van der Zwaag, Shantykoor De Hoeksche Waard o.l.v. Paula van Wanrooy en het Vullejaegerskoor o.l.v. Jan van Zanten verzorgen zaterdag 1 oktober a.s. een muzikale avond in de Open Hof kerk in Oud-Beijerland. De opbrengst van dit benefietconcert gaat volledig naar Stichting Twarne.

Stichting Twarne is opgericht om kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking en hun gezinnen uit de Hoeksche Waard financieel te helpen om deel te kunnen nemen aan dolfijntherapie. Dolfijntherapie is namelijk erg duur en wordt niet vergoed. Er is inmiddels een aantal gezinnen naar Amerika vertrokken, in de hoop dat er snel meer gezinnen uit de Hoeksche Waard volgen. De doelgroep van de stichting betreft kinderen van 6 tot 16.

Het benefietconcert is in rap tempo in de steigers gezet. ‘Tegen een kleine vergoeding konden we terecht in De Open Hof kerk in Oud-Beijerland. De dirigenten, koorleden en muzikanten waren al snel enthousiast’, aldus initiatiefnemer Jan van Zanten. ‘Iedereen werkt belangeloos mee en ik weet zeker dat we er met elkaar een prachtige avond van gaan maken’. De koren brengen een breed repertoire ten gehore. De werkliederen uit de vroegere zeilvaart ontbreken uiteraard niet, maar daarnaast zingen de koren ook ‘van House tot Strauss’.

Kaarten

Het benefietconcert begint 19.00 uur (deur open 18.30) in De Open Hof kerk (W. van Vlietstraat 2a).  De entree is gratis, maar van de toeschouwers wordt een (gulle) gift voor Stichting Twarne verwacht. Kaarten zijn beperkt beschikbaar. Graag vooraf kaarten reserveren via [email protected] of [email protected] Wees er snel bij, want op = op.

Meer informatie over de stichting vindt u op www.stichtingtwarne.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.