CLINIC SCHOONRIJDEN IN SPORTBOULEVARD DORDRECHT

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

2016-11-14Dordrecht – De Dordtse trainingsgroep van de Landelijke Vereniging van Schoonrijders (LVS) organiseert op maandag 14 november van 20.30 – 22.30 uur een clinic schoonrijden in de ijshal van Sportboulevard Dordrecht. 

De Landelijke Vereniging van Schoonrijders wil het schoonrijden levend houden. Daarom wil zij meer mensen enthousiast maken voor haar sport. Het schoonrijden staat op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Ard Schenk is haar ambassadeur.

Schoonrijden wordt ook wel ‘slow skating’ en ‘zwieren’ genoemd. Het is een sierlijke en rustige manier van schaatsen. Men kan het solo doen, in koppels en in een groep aan de stok. Het is een technische sport zonder sprongen of moeilijke figuren. Een vorm van voorwaarts schaatsen waarbij in een vloeiende beweging grote bogen over de breedte van de baan worden gemaakt. Men kan aan wedstrijden deelnemen of recreatief schaatsen. Het is een ideale sport voor mensen die graag schaatsen. Schoonrijden is gezellig, het ontspant en is tot op hoge leeftijd vol te houden.

De Dordtse trainingsgroep heet geïnteresseerden vanaf 20.30 welkom met koffie en een film, vanaf 21.30 verzorgt zij een korte demonstratie en een training voor schaatsers die het schoonrijden willen uitproberen.

Neem zelf eigen schaatsen mee. Geen eigen schaatsen meer? Speciale schaatsen zijn gratis beschikbaar. Handschoenen zijn verplicht; geen aparte kleding nodig. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Schoonrijden is sportief én gezellig!

Bezoek om een goede indruk te krijgen de website: www.schoonrijden.nu 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren