Het Vrijwilligerscollege Hoeksche Waard is van ons allemaal!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

vrijwilligersHOEKSCHE WAARD – Er verandert veel in de samenleving. Ook het werkveld van vrijwilligers is volop in beweging en zij spelen een steeds belangrijkere rol.  Dit brengt met zich mee dat het voor vrijwilligers soms onduidelijk is wat zij wel en niet kunnen en willen doen en worden er soms bepaalde (nieuwe) vaardigheden gemist.

Het Vrijwilligerscollege biedt een platform om kennis met elkaar uit te wisselen, zodat vrijwilligers kunnen leren van elkaars kennis en ervaring. Maar ook professionals kunnen via het Vrijwilligerscollege hun kennis delen met als doel om vrijwilligers met meer plezier en zelfvertrouwen hun vrijwilligerswerk te kunnen (blijven) doen.

Doe mee!

Vindt u het ook belangrijk dat kennis en ervaringen met elkaar uitgewisseld worden en dat mensen zich bewust worden van hun talenten? Meld u dan aan voor de werkgroep van het Vrijwilligerscollege. We zijn nog op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die ons helpen om het Vrijwilligerscollege verder uit te dragen.
Wilt u een training aanbieden, dat kan ook!

Contact:

Mail: [email protected]
Tel.: 088-7308930

Trainingsaanbod Najaar 2016:

Hoe maken we een succes van de maatschappelijke participatie?
Welzijn Hoeksche Waard organiseert in samenwerking met de WIHW (Werk en Inkomen Hoeksche Waard) een workshop over de toeleiding van mensen met een uitkeringsachtergrond naar vrijwilligerswerk.
De roep om vrijwilligers neemt alleen maar toe. Tegelijkertijd zien we ook nieuwe doelgroepen vrijwilligers ontstaan. Mensen die bijvoorbeeld door het verlies van werk een zinvolle en nuttige tijdsbesteding zoeken. Die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk dat hun wereld, maar ook hun vaardigheden vergroot. Soms vragen vrijwilligers wat meer ondersteuning en een goede begeleiding en hebben zij ook persoonlijke doelen die zij willen bereiken in het vrijwilligerswerk.
Datum: 17 november 2016
Tijd: 09.30-11.30 uur
Locatie: WIHW – Jan van der Heijdenstraat 11, Oud-Beijerland

Wat kan ik betekenen voor Nieuwe Nederlanders/ Vluchtelingen in de Hoeksche Waard?
Heeft u altijd al iets voor vluchtelingen/ Nieuwe Nederlanders willen betekenen, maar twijfelt u omdat u niet precies weet wat u kunt betekenen of wat het vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk inhoudt? Meld u dan nu aan voor de informatiebijeenkomst waarbij uitleg wordt gegeven over wat het vrijwilligerswerk voor en met vluchtelingen inhoudt.
Datum: 23 november
Tijd: 10.-11.30 uur
Locatie: Welzijn Hoeksche Waard, Lamborghinilaan 4, Oud-Beijerland

Op het Vrijwilligerscollege vindt u meer informatie over de in houd van de trainingen http://welzijnhoekschewaard.nl/Vrijwilligerscentrale/Vrijwilligerscollege.
Aanmelden

Bel of mail met [email protected],  tel. 088-7308930.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren