Mager puntje voor Piershil

foto-prPIERSHIL – In de thuiswedstrijd tegen Spirit liet Piershil het na om koploper te worden van de tweede klasse D. Na een 0-0 stand halverwege werd het na een enerverende tweede helft en twee dubbelslagen een 2-2 puntendeling. Trainer Richard Verhoeven was niet tevreden over zijn ploeg: ,,We werden afgetroefd op felheid en mogen niet mopperen. Een punt was het maximale haalbare vandaag”. De grootste kansen voor de thuisclub werden in de eerste helft gemist door Alex van Dijk, tot twee keer toe verhinderde doelman Haasnoot een Piershilse voorsprong. Spirit liet zich niet bepaald onbetuigd en liet ook kansen op een voorsprong liggen. Björn van Dijk schoot over en op slag van rust moest de bal van de Piershilse lijn worden gehaald om onheil te voorkomen.

In de tweede helft gooide Spirit er een schepje bovenop. Het nam het middenveld in handen en vergrootte gestaag de druk op het Piershilse doel. De goal die iedereen zag aankomen viel echter aan de andere kant, Alex van Dijk wist zijn derde grote kans wel te verzilveren: 1-0. De vreugde was van korte duur, vrijwel meteen tekende Raoul Haliwela voor de gelijkmaker: 1-1. Het beeld veranderde daarna niet, de fraaie combinatiegoal een kwartier voor tijd van Eric Jansen was het logische gevolg: 1-2. Ook deze keer volgde een dubbelslag, het koste Piershil slechte enkele minuten om via Alex van Dijk weer op gelijke hoogte te komen: 2-2. Van Dijk kogelde ook bijna nog 3-2 naar binnen en Spirit aanvoerder Bitter kopte op de lat, het waren de slotakkoorden van een boeiende voorstelling.