Strijen onderuit in Hoekse Waardse derby

266

sambabal-voorpagina-tekst-1024x682MAASDAM – In een tot de laatste minuut boeiende derby trok Binnenmaas uiteindelijk aan het langste eind. Cruciaal in de wedstrijd was de 65e minuut toen keeper Kosta de Wit door scheidsrechter Oudenaarden de rode kaart voorgeschoteld kreeg nadat hij de teruggekopte bal door Vincent Monster bal buiten het strafschopgebied opving en Desi Sanderse de toegekende vrije trap achter de nieuwe doelman Yordi Godijn in de kruising krulde.

In de eerste helft kwam Strijen nauwelijks in de problemen, maar kwam het in de 41e minuut toch op achterstand toen Aaron Peres Maria de voorzet van Richard van der Wilt vol op de slof nam en doelman Kosta de Wit kansloos liet.
Na de rust trok Vincent Monster de stand in evenwicht door een corner van Chelly Martina binnen te werken en wist keeper Sem Kerkhof verdere schade te beperken door de vrije voor hem opduikende Gary Molenaars – na voorbereidend werk van Sharlton Sambo – van scoren af te houden. Nadat Alwin van der Werff met een zware blessure het veld moest verlaten brak de gememoreerde 65e minuut aan die Binnenmaas weer aan de leiding hielp. In de slotfase trachtte Strijen nog de verdiende gelijkmaker aan te tekenen, maar de efficientie ontbrak bij de afwerking.

A.s. zaterdag speelt Strijen thuis tegen DCV en op dinsdag 27 oktober voor de KNVB-beker tegen Quick 2 uit den Haag.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.