NSVV pakt onverwacht punt tegen BVCB

7 Min Read

img_0152Numansdorp – In een seizoen, dat voor NSVV tot nu toe zeker niet slecht verloopt, stond zaterdag 12 november een echte topper op het menu. Mocht de thuisclub vandaag tot winst komen, dan bestond de mogelijkheid dat de Numansdorpers de koppositie zouden pakken. Mooie mijmeringen zo aan het begin van de wedstrijd. Het publiek zou vandaag zeker verwend worden met een scenario, waar Ian Fleming, die de held James Bond creëerde, van zou dromen.

Beide ploegen waren van plan er een leuke match van te maken en speelden vanaf het begin vol op de aanval. De eerste mogelijkheid was voor NSVV. In de 2e minuut stuurde Mitchel Louwerens Marco van Daalen de vrije ruimte in en hij ging alleen op de keeper af, maar zijn inzet kon doelman Wesley van der Molen met de voet redden. Aan de andere kant werd Michael de Rooy via een fraaie lob vrij voor Melvin Kruijthof gezet, maar goed uitkomen van de Numansdorpse keeper voorkwam verder gevaar. Een minuut later lag de bal voor het eerst in het net. Vanaf de rechterkant werd een fraaie steekpass gegeven op de vrij lopende Mitchel Louwerens, die op de keeper afging en hem met een goed geplaatste bal passeerde; 1 – 0.
Hierna kreeg NSVV de beste mogelijkheden om de score uit te breiden. Zo soleerde Mitchel Louwerens over links naar de achterlijn, maar bij zijn voorzet stond er niemand klaar om de bal in het doel te plaatsen.

Voor lieverlee begon BVCB het initiatief over te nemen en duwde de thuisclub in het defensief en begon het kansjes te krijgen. Toch was de beste kans in die periode voor NSVV, want bij een uitval kwam de bal in het bezit van Marco van Daalen en hij slalomde door de verdediging en kon slechts ten koste van een gele kaart gestopt worden. Maar hierna waren de kansen toch echt voor de bezoekers. Zo kopte Michael de Rooy een voorzet van Rob Rutten net over de kruising en ging een vliegend schot van Mike van der Steen net over. NSVV leek met een kleine voorsprong de rust te halen, maar daar stak Rob Verwey een stokje voor, want hij soleerde door het strafschopgebied en werd aangetikt en scheidsrechter Steenbergen kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Rob Rutten schoot de bal onhoudbaar in de touwen; 1 – 1.

Na de thee ging BVCB onverdroten door en liet het zien, dat het een van de beste teams in deze afdeling is. In de 48e minuut werden ze daarvoor beloond. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de Numansdorpse verdediging niet goed weggewerkt en daardoor kwam de bal bij de volledig vrijstaande Mike van der Steen, die de bal simpel kon intikken; 1 – 2.
Hierna domineerden de bezoekers en zij kregen genoeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Bij NSVV kwam men niet verder dan een actie van Mitchel Louwerens, die in het strafschopgebied de bal probeerde vrij te maken, maar hij had net te weinig ruimte om de bal tussen de palen te schieten. In de 70e minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Evan Blom, die voor Michael de Rooy in de plaats was gekomen, was een ware plaag voor de Numansdorpse verdediging, trok de händel over en dat betekende 1 – 3.

Over en sluiten, althans zo leek het. De Bergsenhoekers kregen nog een paar mogelijkheden om NSVV nog dieper in het moeras te duwen en niets wees op een stevige kentering. Maar niemand had meer gerekend op Marco van Daalen, maar hij zou het goudhaantje van de dag worden. Want in de 87e minuut werd vanaf de linkerkant de bal door Kjetil Mol goed voorgetrokken en bij de tweede paal stond Marco van Daalen klaar om de bal in het doel te schieten; 2 – 3.Hoop doet leven en NSVV kreeg nieuwe moed en zette alles op alles. Eerst werd een inzet van Marco van Daalen nog tot hoekschop verwerkt, maar uit deze hoekschop kwam de bal bij Michael Ouwens, maar zijn inzet werd nog van de lijn gewerkt. De bal werd echter niet weggewerkt en Mitchel Louwerens trok de bal voor en weer stond Marco van Daalen op de goede plaats om de bal in het doel te priemen; 3 – 3.

Daarmee pakte de thuisclub een punt, waar men niet meer op gerekend had en zij vierden dat dan ook als een overwinning. Voor BVCB kwam deze mokerslag keihard aan en zij zagen dit resultaat min of meer als een nederlaag. In de kop van de ranglijst is het nu wel erg spannend geworden. Er staan nu zeven teams op slechts tweepunten afstand van elkaar en dat staat dus garant voor een spannend vervolg van deze competitie. Hopelijk kan NSVV zich in deze groep handhaven. Over twee weken volgt de uitwedstrijd tegen DCV uit Krimpen a/d IJssel. Aanvangstijd is 17.00 uur. BVCB speelt dan thuis tegen onze streekgenoot uit Piershil.