Glas scheiden in Korendijk wordt nu nog makkelijker! 

423

glas-in-het-bakkieKORENDIJK – In de gemeente Korendijk zal het Glas in ’t Bakkie-team bij de Albert Heijn-supermarkt langs komen om de inzameling en recycling van glas onder de aandacht te brengen. Bovendien ontvangen de klanten een Glastas. 

Wethouder Gerard den Boer zal op dinsdag 29 november, 15.30 uur het startsein geven bij de Albert Heijn-winkel aan de Gravin Sabinastraat 52 in Zuid-Beijerland. Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ gaat de klanten van de supermarkten van Albert Heijn vertellen over het gemak van glas scheiden. De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker. 

Mét restjes en mét deksel

Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag er nu de restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker voor u.

Glas is eindeloos

Bijna 40 jaar – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er onnodig veel verpakkingsglas in het restafval. Dat blijkt ook uit de sorteerproef die de RAD in april uit heeft laten voeren. Toen is gemiddeld nog 5 kilo verpakkingsglas per inwoner  per jaar aangetroffen. Hierbij valt te denken aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Dat kan dus nóg beter. Daarom willen we met de campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ het scheiden van glazen verpakkingen weer bij iedereen onder de aandacht brengen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.