ONTVANGST ‘GEMEENTEBESTUUR’ BEIJERBOUWSTAD

251

OUD-BEIJERLAND – Ruim driehonderd kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar deden er op 18 en 19 augustus 2016 aan mee: het traditionele huttenbouwproject ‘Beijerbouwstad’. Twee dagen timmeren, verven, genieten, verkleed als cowboy of indiaan, muziek luisteren…het kon allemaal in natuurgebied ‘De Staart’. Begeleid door een groot aantal vrijwilligers en geïnspireerd door het thema ’Het Wilde Westen’ kwamen de kinderen tot de mooiste creaties. Dit evenement, de 23e in successie, werd georganiseerd door jongerenwerk van stichting Welzijn Hoeksche Waard. Op de tweede dag zijn de bouwwerken gejureerd door Klaas Tigelaar (zijn laatste ‘officiële’ optreden als burgemeester van Oud-Beijerland). Het winnende team brengt maandag 28 november een bezoek aan het gemeentehuis.

Tweedaags evenement
Het huttenbouwproject is een tweedaags evenement dat wordt georganiseerd door de werkgroep Huttenbouw Oud-Beijerland in samenwerking met Jong Hoeksche Waard en Scouting. Het project is de traditionele afsluiter van de zomervakantie.

Gemeentebestuur

Het winnende team mag zich een jaar lang ‘gemeentebestuur van Beijerbouwstad’ noemen. Uit hun midden wordt ook een burgemeester gekozen.

Ontvangst

Op maandag 28 november 2016 valt het jeugdige gemeentebestuur om 16.00 uur een officiële ontvangst ten deel in de raadszaal van het gemeentehuis. De kinderen krijgen limonade, chips, een toespraak van en een rondleiding door (de echte) burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld. Daarnaast zijn ook de begeleiders en eventueel ouders aanwezig.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.