Nu ook vuurwerkafvalinzameling naast kerstboominzameling in Strijen

0
777

STRIJEN – In de gemeente Strijen worden begin 2017 de oude kerstbomen wederom ingezameld. En voor het eerst deze keer ook het vuurwerkafval.De inzameling is op donderdagmiddag 5 januari 2017.

Tegen inlevering van een complete kerstboom ontvangt de brenger 50 eurocent. De inzameling is bedoeld voor particulieren die woonachtig zijn in de gemeente Strijen. Bij twijfel over de woonplaats kan ter plaatse naar een legitimatiebewijs worden gevraagd. Blijft de herkomst van de kerstboom onduidelijk dan is het gemeentepersoneel bevoegd de boom niet te accepteren.
50 cent voor vuurwerkafval

Ongelukken met vuurwerk ontstaan voor, tijdens maar ook na de jaarwisseling. Bij de ongelukken die op Nieuwjaarsdag gebeuren zijn vaak kinderen betrokken. Door vuurwerkafval direct na het afsteken te verzamelen, of zo vroeg mogelijk op Nieuwjaarsdag, worden dit soort ongelukken beperkt. De gemeente Strijen heeft hiertoe 1.000 vuurwerkafvalzakken beschikbaar. Vanaf 27 december kunnen inwoners van de gemeente Strijen bij de volgende bedrijven gratis vuurwerkafvalzakken afhalen: Albert Heijn, Lidl, Blokker, Turbo  (zolang de voorraad strekt). Iedere volle vuurwerkafvalzak is eveneens 50 eurocent waard.

De kerstboom- én vuurwerkafvalinzameling is op de volgende locaties:

13.15-16.00 uur: Terrein Molenschaar.  
13.15-13.45 uur: Binnensingel, ter hoogte van glasbak.
13.15-13.30 uur: Cillaarshoek, nabij De Rank.
13.45-14.00 uur: Mookhoek, aan de Kreekstraat.
13.45-16.00 uur: Land van Essche II, bij brug Gertrudishof.  
14.15-14.30 uur: Strijensas, op het Kerkplein.
14.45-15.00 uur: Stockholmplein. 

Wanneer de boom niet op genoemde tijden wordt ingeleverd, kan deze in de GFT-container of worden aangeboden bij de milieustraat in Westmaas. Deze laatste mogelijkheid kost één strip van de grof-afvalkaart.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.