Korfballers Ventura Sport winnen 6e zaalwedstrijd op rij

3 Min Read

STRIJEN – Ventura Sport gaat ongeslagen 2017 in, de 6e zaalwedstrijd op rij werd gewonnen. Hierdoor gaat de ploeg van trainer Arthur Buitendijk met een voorsprong van 2 punten op nummer 2 Atlas de feestdagen in. In de Laco hal in Strijen werd in een open wedstrijd KVK verslagen met 24-21.

Vanaf minuut 1 vielen doelpunten bij beide ploegen erg makkelijk. KVK in het begin een een kleine voorsprong tot 3-4, waarna de thuisploeg weer terug kwam tot 5-5. Hierna wist de koploper een gaatje te slaan naar 7-5, waarna de gasten weer snel terug kwamen tot 8-8. Net voor rust pakte Ventura Sport een belangrijke voorsprong waardoor het met 10-8 de rust in ging.

Na rust zette Ventura Sport door en vergrootte de voorsprong naar 13-8. In het vervolg werd er om en om gescoord tot aan 16-14, beide ploegen wisten het publiek flink te boeien en maakte er een leuke open wedstrijd van. De thuisploeg wist nog even goed door te zetten naar 18-14. Ventura Sport bleef doorscoren en KVK moest even afhaken waardoor de thuisploeg kon weglopen naar een 24-18 voorsprong, met nog 10 minuten te spelen. KVK wist de eindstand nog iets dragelijker te maken door 3 keer te scoren, hierdoor werd de eindstand bepaald op 24-21.

Ondanks de vele tegendoelpunten bleef de ploeg van trainer Arthur Buitendijk opvallend rustig en bleef het rustig spelen en door snel spel kwamen de doelpunten vanzelf. Dit is toch wel een van de grote winstpunten ten opzichte van vorig seizoen, waarbij de Ventura Sport wel weleens het hoofd verloor bij een achterstand. Maar dit seizoen is dit anders, de ploeg raakt niet snel van de leg en weet het door het eigen spel te spelen dat ze van iedereen kunnen winnen. Dit blijkt ook wel in de 1e helft van het seizoen 2016-2017, Ventura Sport staat zowel buiten als binnen ongeslagen bovenaan en heeft alles in eigen hand. Op 7 januari 2017 wordt de competitie hervat met de wedstrijd tegen nummer 2 Atlas. De wedstrijd begint om 19.55 uur in Oost-Souburg.

Doelpuntenmakers: Arnold in’t Veld 11, Jonah Sanderse 6, Naidja van Aelst 3, Siebe Buitendijk 2, Marlijn Schaap en Jolien Berrevoets ieder 1.