OFFICIËLE ONDERTEKENING GRONDVERKOOPPOVEREENKOMST ‘ZORGZAAM WONEN AAN DE KREEK’ IN OUD-BEIJERLAND

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Met de officiële ondertekening van de grondverkoopovereenkomst tussen gemeente Oud-Beijerland en vereniging Zorgzaam Wonen aan de Kreek staat niets de bouw van het appartementencomplex in Poortwijk III meer in de weg. Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis op vrijdag 16 december 2016 werd de overeenkomst ondertekend door wethouder Piet van Leenen (gemeente), Rob Bremer en Jan de Ridder (respectievelijk voorzitter en secretaris van de vereniging) en Erik Batenburg (aannemersbedrijf en projectontwikkeling Batenburg).

Het project Zorgzaam Wonen aan de Kreek ® wordt gerealiseerd aan de Muzieklaan (de meest westelijke zijde van Poortwijk III, direct grenzend aan en met blijvend vrij uitzicht over de Kreek) en voorziet in de bouw van negentien appartementen van uiteenlopende afmetingen.

Zoals de naam al doet vermoeden, wil de vereniging een zorgzame woon- en leefomgeving bieden. Het project richt zich daarom meer expliciet, maar niet uitsluitend, op bewoners die zich, indien nodig en gewenst, willen inzetten voor elkaar; zorg ontvangen en, zolang dit kan, ook verlenen. Zorgzaam Wonen aan de Kreek wordt dan ook uitgerust met een aantal gemeenschappelijke faciliteiten: een gezamenlijke huis/logeerkamer en ook een gezamenlijk dakterras en buitenberging. Vanzelfsprekend is het complex rolstoeltoegankelijk. Kortom, in het appartementencomplex staan sociale en fysieke veiligheid hoog in het vaandel.

Uniek is dat er ook appartementen in de huursfeer worden aangeboden. Het project is daarmee geschikt voor iedere doelgroep. Dit blijkt ook uit de reserveringen die inmiddels zijn gedaan: de jongste kandidaat-bewoner is 35 jaar, de oudste 76 jaar; er hebben zich zowel huurders als kopers aangemeld.

Deze maand start aannemersbedrijf Batenburg uit Bergschenhoek met de bouw. Naar verwachting vindt de oplevering plaats in het eerste kwartaal van 2018.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren