SERIOUS RESCUE DOET OUD-BEIJERLAND AAN

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het was zaterdagmiddag 17 december een indrukwekkend en spectaculair gezicht ‘daar aan de waterkant’ toen ruim veertig boten van de Nederlandse reddingsbrigades onder luid applaus vanaf het Spui de haven van Oud-Beijerland binnen kwamen. Onder het motto ‘het ene goede doel helpt het andere goede doel, want samen redden we het beter’ ondernamen de Nederlandse reddingsbrigades – verenigd in ‘Serious Rescue’ – een driedaagse vaartocht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request.

De vaartocht van zo’n 145 kilometer van Gouda naar Breda bracht de deelnemers zaterdagmiddag ook in Oud-Beijerland. Bij hun aankomst wachtten de honderden lifequards van de reddingsbrigades een warm welkom (letterlijk met soep; figuurlijk met een daverend applaus en enthousiasmerende toespraak van locoburgemeester Piet van Leenen en voorzitterLennard van Santen van watersportvereniging Het Spui).

Nadat een aantal leden van de reddingsbrigades hun werk demonstreerden in het koude water van de haven, bedankte Piet van Leenen de deelnemers aan Serious Rescue voor hun belangeloze inzet en bijdrage en overhandigde namens het gemeentebestuur van Oud-Beijerland een cheque aan Sander Zeilstra (organisatie Serious Rescue). Met spanning keken de aanwezigen uit naar de tussenstand… deze bleek inmiddels (rond de klok van 5 uur) opgelopen tot zo’n 13.500 euro. 

Na afloop vertrokken de 350 deelnemers, met achterlating van hun vaartuigen, naar Barendrecht waar zij de nacht zouden doorbrengen. Zondagmorgen verzamelden allen zich om 9 uur bij de haven voor het vervolg van de vaartocht naar Dordrecht en Lage Zwaluwe om uiteindelijk in de loop van maandag 19 december in Breda – het einddoel – aan te komen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren