Kinderen welkom in Museum Hoeksche Waard

259

HEINENOORD – Museum Hoeksche Waard is hartstikke leuk voor kinderen, zij organiseren elke schoolvakantie een gezellige middag voor kinderen tot en met 12 jaar. Op donderdag 5 januari bruist het van activiteiten in boerderij Oost-Leeuwenstein, een van de gebouwen van het museum. Daar is de tentoonstelling ‘Vak Werk toen en nu’ te zien. Kinderen kunnen er een speurtocht doen met doe-dingen. Deze middag zijn er extra activiteiten aan toegevoegd, zoals sjoelen, boter-kaas-en-eieren met sneeuwpoppen, een demonstratie houtbewerken, timmeren en nog veel meer.

Kinderen zijn van harte welkom vanaf 14.00 uur, eventueel met  hun (groot)ouders. Volwassenen kunnen de tentoonstelling bekijken of een kopje koffie drinken. Entree bedraagt 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Vrienden van het museum betalen geen entree. Daarna is iedereen ook welkom om het Hof van Assendelft te bekijken. Vooraf aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Voor wie niet kan wachten tot 5 januari zijn er tijdens de gehele vakantie gratis speurtochten in het museum, je betaalt alleen entree, maar let op de openingstijden. Museum Hoeksche Waard is te vinden aan de Dorpsstraat 13 te Heinenoord. Voor meer informatie, raadpleeg www.museumhw.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.