Dinsdag 28 juni inloopavond over kadeversterking De Keen in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto WHSD

In Strijen wordt de boezemkade De Keen tussen de Waterweg en de Binnensingel versterkt. Bij de laatst toetsing voldeed de kade namelijk niet aan de norm. De kade langs De Keen moet voorkomen dat water uit de boezem de bebouwde kom van Strijen instroomt.

Voor de benodigde vergunningen voor de versterking is nu een projectplan in het kader van de Waterwet opgesteld. Het college van dijkgraaf en heemraden heeft op 17 mei 2022 besloten om het ontwerp projectplan versterking waterkering De Keen voor inspraak ter inzage te leggen. Van vrijdag 3 juni 2022 tot en met donderdag 14 juli 2022 kan het plan op mijnoverheid.nl worden ingezien. In het ontwerp-projectplan De Keen staat wat er moet gebeuren om de waterkering sterker te maken zodat de waterkering weer aan de veiligheidsnormen voldoet.

Op dinsdag 28 juni vindt er in dorpshuis Streona in Strijen een inloopavond plaats over het ontwerp-projectplan. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur kunnen belanghebbenden binnenlopen om uitleg over het plan te krijgen en vragen te stellen. Meer informatie over de versterking is te vinden op de projectpagina.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.