Schrijfster en rabbijn Tamarah Benima houdt lezing in Westmaas

300

Westmaas – Iedereen heeft een mening over joden, het Oude Testament, de Sjoa en Israël. Maar wat weten we echt over het jodendom? Tamarah Benima schreef daarom recent het boek ‘Joodser dan dit krijgt u het niet’. Daarin laat zij haar licht schijnen over wat zij liever de Joodse Beschaving noemt; want de joodse godsdienst is belangrijk, maar er is zo veel meer in deze 3.500 jaar oude cultuur. Onderwerpen die in het boek onder meer aan de orde komen zijn recht, teksten, sjabbat, de wetten, sociale modellen en God. En Benima laat zien hoe belangrijk vragen stellen is in het jodendom.

Naar aanleiding van dit boek houdt Tamarah Benima op maandag 30 januari a.s. in Westmaas een lezing op een bijeenkomst van de Protestantse Gemeente Nieuwland. Tamarah Benima is rabbijn van Beth haTsafon, de Progressief Joodse Gemeente Noord-Nederland, de Liberaal-Joodse Gemeente Friesland en de Jewish Renewal Gemeente Beit Ha’Chidush in Amsterdam. Zij woont afwisselend in Amsterdam en Berlijn.

Deze avond wordt georganiseerd in het kader van de voorbereiding van de reis die de Protestantse gemeente Nieuwland eind april van dit jaar organiseert naar Israël en Palestina (en die inmiddels is volgeboekt), maar ook andere belangstellenden zijn welkom.

De bijeenkomst wordt gehouden in gebouw De Munnik, naast de Dorpskerk aan de Breestraat in Westmaas en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.