Kostersechtpaar Groenewoud in Strijen neemt na 21 jaar afscheid

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – Op zondag 15 januari nam in de prachtige grote of St. Lambertus kerk in Strijen het echtpaar Groenewoud na 21 jaar afscheid. Vooraf werd de koster geraadpleegd hoe het afscheid vorm te geven en waren zijn letterlijke woorden”je kijkt maar wat je doet, als je mijn vrouw maar niet vergeet”.

In een speech gehouden door de voorzitter van het college van kerkrentmeesters Arnold Schram werd stil gestaan bij de vele facetten van het kosterschap dat op 1 januari 1996(!) begon en waardering uit gesproken voor zoveel inzet. Ook werden verschillende anekdotes  aangehaald, want in 21 jaar gebeurt er veel. Het regelen van goed geluid in een grote kerk als in Strijen gedurende kerkdiensten, concerten en andere evenementen is geen makkelijke zaak.

Koster Jaap Groenewoud nam zelf ook het woord en dankte de mensen voor het vertrouwen.  Als blijk van waardering werd door het VKB een draaginsigne ter beschikking gesteld en in de volle kerk opgespeld. Na afloop was er in het zalencentrum Salvatori gelegenheid Jaap en Klara Groenewoud de hand te drukken.

Toekomstig zal een team van kosters het werk van Jaap overnemen. Hij zal hen de komende tijd nog met raad en daad terzijde staan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.