Kapsalon Romy ontvangt vier Gouden Kalveren

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De speelfilm Kapsalon Romy, die in Strijen werd opgenomen, is vrijdagavond flink in de prijzen gevallen bij de uitreiking van het Gouden Kalf. Er werden maar liefst vier prijzen in de wacht gesleept bij dit Nederlandse filmfestival.

De film werd opgenomen in de voormalige kapsalon Kallewaard in Strijen – foto Hoeksch Nieuws

Kapsalon Romy was genomineerd in de categorieën beste film, beste regie, beste scenario, beste actrice en beste vrouwelijke bijrol.

Het verhaal gaat over een oma die kapster is en worstelt met beginnende Alzheimer. Romy is de kleindochter en de twee krijgen een bijzondere band. Oma moet eerst op haar kleindochter passen, maar uiteindelijk past Romy op haar oma.

Vier op vijf

Rotterdammer Mischa Kamp pakte het Gouden Kalf voor Beste Regie. Ook won de film het Gouden Kalf voor Beste Scenario, deze ging naar scenarioschrijfster Tamara Bos. Het Gouden Kalf voor Beste Actrice ging naar Beppie Melissen, die de rol van de dementerende oma acteerde.

Noortje Herlaar won in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol. De Vlaardingse ging in Rotterdam naar Jeugdtheaterschool Hofplein en het Codarts Conservatorium.

Kapsalon Romy won alleen de prijs voor de Beste Film niet. Die eer ging naar de makers van BULADÓ.

Regisseur Mischa Kamp vertelde vrijdagochtend op Radio Rijnmond wat hij hoopte van de uitreiking.

 
* Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.