Ondanks meerderheid plannen bedrijveninvesteringszone (BIZ) Boonsweg Heinenoord gestrand

272

HEINENOORD – Het initiatief om op het bedrijventerrein Boonsweg in Heinenoord een bedrijveninvesteringszone (BIZ) te starten is helaas vooralsnog gestrand. Het benodigde percentage van 67% voorstemmers is net niet gehaald.

Enkele maanden geleden hebben de ondernemers aan de Boonsweg in Heinenoord samen met de Ondernemingsvereniging Hoeksche Waard (OHW) het initiatief genomen voor een bedrijveninvesteringszone (BIZ) op het bedrijventerrein Boonsweg.

Gemeente Binnenmaas juicht deze vorm van participatie, waarbij ondernemers zelfstandig zorgen voor de verbetering van het openbaar gebied, toe en heeft de voorbereiding tot een BIZ dan ook gefinancierd.

Begin december 2016 is onder de ondernemers en de gebruikers op de Boonsweg een draagvlakmeting gehouden. Men is gevraagd of zij akkoord zijn met de oprichting van de BIZ op hun bedrijventerrein. De BIZ zou doorgang vinden wanneer minimaal 50% van de eigenaren zich voor een BIZ uitspreekt en eveneens minimaal 50% van de gebruikers. Daarnaast dient minimaal 67% van de totaal uitgebrachte stemmen (door eigenaren en gebruikers samen) voor te zijn.

Na het tellen van de stemmen onder toeziend oog van notaris Van der Vegte (Van Dorst en Dijkers), is helaas gebleken dat er weliswaar een meerderheid voor heeft gestemd, maar het percentage van 67% is niet gehaald. Dit betekent echter niet dat er geen draagvlak is voor de BIZ. Uit de peiling blijkt dat 70% van de eigenaren en 57% van de gebruikers zich voor een BIZ hebben uitgesproken. 

Over twee jaar wordt opnieuw onderzocht of een BIZ dan wel haalbaar is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.