Dure nederlaag voor Piershil in Rotterdam bij Alexandria’66

Rotterdam – Bij de hervatting van de competitie ging Piershil meteen kopje onder op het kletsnatte kunstgras van laagvlieger Alexandria’66: 1-0. In de beginfase kon niemand zo’n uitkomst voorzien, Piershil deelde de lakens uit en het regende kansen. Nadat Edwin Bestebreur eerst een opgelegde kans miste deed hij kort daarna alles goed. Doelman Basfielt redde bekwaam, met veel kunde en fortuin wist hij deze middag zijn hok schoon te houden. In de laatste fase van de eerste helft kwam de thuisploeg er zelf ook aan te pas, snel counterspel bracht Piershil in de problemen.

In de tweede helft nam Alexandria ’66 het heft meer in handen, vooral aanvaller Shayron Curiel bleek een ongrijpbare opponent. Hij was het dan ook die na 59 minuten het verschil maakte. Een pass van achteruit gaf hem een vrije tocht, een soort één-twee combinatie met de paal loodste hem langs doelman Konings: 1-0. Piershil bleef geloven in een resultaat, toen Bestebreur na 68 minuten ook nog de bal tegen de paal schoof verdween dat geloof. Door de nederlaag haakt Piershil voorlopig af in de titelstrijd en kan de tweede periodetitel worden vergeten. Trainer Richard Verhoeven: ,,Te veel kansen gemist. Na de achterstand gingen we te gehaast en slordig spelen. We hebben dure punten verspeeld vandaag”.

Het doelpunt uit de competitiewedstrijd Alexandria ’66 1 – Piershil 1 van zaterdag 4 februari 2017 (West II, 2D, Uitslag: 1-0). De enige goal werd gescoord door Shayron Curiel.