NLDelta Biesbosch-Haringvliet genomineerd voor het mooiste natuurgebied van Nederland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

4Maandag 10 oktober heeft Pieter van Vollenhoven bij De Wereld Draait Door bekend gemaakt welke natuurgebieden genomineerd zijn. Met trots maken we bekend dat onze inzending NLDelta Biesbosch-Haringvliet één van de gelukkigen is! We hebben nu 3 weken de tijd om zoveel mogelijk stemmen te werven. Tot 31 oktober kan het publiek stemmen via www.biesboschharingvliet.nl
of sms Natuur 01 naar 1008.

Zwemestafette 14 oktober met Olympisch kampioenen
Vrijdag 14 oktober zwemmen 12 getrainde openwaterzwemmers in estafettevorm door de rijkdom van onze deltanatuur, vanuit de Biesbosch over het Hollands Diep en het Haringvliet, langs het natuureiland Tiengemeten tot in Hellevoetsluis. Ruim 50 km en ruim 12 uur zwemmen is het. Onder de deelnemers zijn onder meer de Olympisch kampioenen Maarten van der Weijden (Peking 2008) en Ferry Weertman (Rio 2016). Samen betuigen ze hiermee hun steun voor NLDelta Biesbosch-Haringvliet als mooiste natuurgebied van Nederland.

U bent van harte welkom om hen ofwel in de Biesbosch uit te komen zwaaien (vanaf 6.30 uur) of binnen te halen in Hellevoetsluis (vanaf 19.00 uur). Er vindt ook een kort inhoudelijk programma plaats. Stuur een mail aan [email protected] (uitzwaaien Biesbosch) of [email protected] (ontvangst Hellevoetsluis) voor meer informatie. Aanmelden is verplicht!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.