Overal en altijd lezen steeds eenvoudiger

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

BibliotheekHoeksche Waard – Bibliotheken zetten vanaf deze week hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers. Spannende, romantische, jeugd-  of informatieve boeken digitaal lezen is steeds eenvoudiger. Een gevarieerde groep schrijvers twittert ter ondersteuning van de e-bookcampagne een maand lang om de beurt over zijn of haar favoriete titel onder de hashtag #FavEbook om alle potentiële lezers het gemak en plezier van e-books te laten ervaren.

Aan de twitterestafette doen o.a. mee: Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart, Iris Boter, Guus Kuijer en nog vele anderen. Ook auteurs van informatieve boeken zoals oud-hockeycoach Marc Lammers, YouTube-fenomeen Bardo Ellens, culinair journalist Felix Wilbrink en meditatieleraar en muzikant Tijn Touber twitteren mee.

Meer dan tienduizend e-books via de Bibliotheek

Uit de collectie van 10.000 titels worden uitgelicht: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl Ove Knausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci, Oorlog en Vrede van Tolstoj en nog veel meer.

Vraag naar e-books blijft stijgen

Iedereen die lid is van de Bibliotheek Hoeksche Waard kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo’n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 mln e-books uitgeleend. Het lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als je lid bent van de Bibliotheek.
Na het aanmaken van een webaccount met je lidmaatschapsnummer kun je e-books ‘ophalen’ en  je boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer je maar wilt, dus ook offline.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.