Vesper met werken van Gabriel Fauré in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Mijnsheerenland – Op zondag 19 februari om 19.00 uur organiseert “Musica Laurentius” een vesper in de Laurentiuskerk, Mijnsheerenland. Aan deze vesper wordt meegewerkt door een projectkoor o.l.v. Mariët Kaasschieter, organist Rien Donkersloot en voorganger Ds. W.H. Hendriks.

Tijdens de dienst klinkt de “Messe Basse” voor vrouwenkoor en orgel van de Franse componist Gabriel Fauré (1845-1924). Het werk bestaat uit vier delen: Kyrie, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei. Fauré componeerde het stuk in 1881 tijdens een vakantie in Normandië. De titel “Messe Basse” wil eigenlijk zeggen: een korte mis, waarbij de meest uitgebreide en dramatische onderdelen, Gloria en Credo, zijn weggelaten. Het werk vertoont qua stijl verwijzingen naar het Requiem dat hij enkele jaren later componeerde. 
Naast de “Messe Basse” klinkt ook de bekende “Cantique de Jean Racine” en een werk van een tijdgenoot, Camille Saint-Saëns (1835- 1921).

De dienst wordt verder ingevuld met gemeentezang, lezingen en orgelmuziek.De vesper begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren