Onderhoudswerkzaamheden NAM met fakkel in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het affakkelen van gas tijdens onderhoudswerkzaamheden archieffoto: QPHOTO

OUD-BEIJERLAND – Op de NAM-locatie aan de Langeweg in Oud-Beijerland vinden deze maand weer onderhoudswerkzaamheden plaats. Op deze locatie wordt met twee putten zowel gas als olie geproduceerd. In oktober 2016 heeft aan een van de putten op deze locatie al onderhoud plaatsgevonden. Het onderhoudswerk wordt dit keer uitgevoerd aan de andere put op de locatie.  

Het affakkelen van gas tijdens soortgelijke onderhoudswerkzaamheden vorig jaar, oktober 2016. Foto: QPHOTO

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

Deze week starten de voorbereidende werkzaamheden. De onderhoudswerkzaamheden aan de put starten op 13 februari 2017. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind februari afgerond en is al het materiaal dan ook weer van de locatie verwijderd. 

Wat kunt u merken van de werkzaamheden?

De werkzaamheden gaan 24 uur per dag en 7 dagen per week door. Tijdens de werkzaamheden zal er onregelmatig gas gefakkeld worden. Daarom wordt bij de locatie tijdelijk een fakkelinstallatie geplaatst. Tijdens het fakkelen zal een grote vlam te zien zijn op de fakkelinstallatie, wat goed zichtbaar is voor de omgeving. De politie en de brandweer zijn hierover op de hoogte gebracht.

Vragen of overlast?

Mochten inwoners van Oud-Beijerland vragen hebben over onze activiteiten in Oud-Beijerland, dan kunnen zij contact opnemen met mevrouw Bakkum op telefoonnummer 0592 36 40 30. Bezorgen wij overlast? Dan kunt u 24 uur per dag telefonisch terecht bij onze meldkamer op telefoonnummer 0592 36 40 00.

NAM is al actief in Oud-Beijerland sinds 1990. Er wordt geproduceerd uit de zogenoemde ‘kleine velden’, daar zijn er zo’n 175 van in Nederland. Deze kleine velden zijn belangrijk voor de Nederlandse energievoorziening, gezamenlijk zorgen ze voor zo’n 30% van de Nederlandse energievoorziening. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren