Drukbezochte inloopavond over de verontreinigde Nieuwe Haven in Strijen

0
337

STRIJEN – De inloopavond, maandagavond 6 februari 2017, met betrekking tot de bodemverontreiniging in de Nieuwe Haven, kende een hoge opkomst.

De aanwezige bewoners waren blij dat ze uitleg kregen en betrokken werden bij de test, om het grondwateronttrekkingssysteem binnenkort voor vijf jaar uit te schakelen. In het verleden is door toedoen van een houtbewerkingsbedrijf de bodem aan de Nieuwe Haven in de kern Strijen verontreinigd geraakt.

Om verspreiding van de deels achtergebleven verontreiniging via het grondwater te voorkomen, is er in het verleden een zogenaamd grondwateronttrekkingssysteem met een zuiveringsinstallatie geplaatst. Indien uit de test blijkt dat geen of een zeer geringe verspreiding van de verontreiniging optreedt, wordt het systeem definitief verwijderd.

Tijdens de proef wordt de kwaliteit van het grondwater periodiek gemeten. Indien er toch weer verspreiding optreedt, wordt het onttrekkingssysteem opnieuw opgestart.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.