Groene Voetstappen in de Hoeksche Waard

Samen Groene Voetstappen zetten voor het klimaat!

426

8rglazu5HOEKSCHE WAARD – Op veel basisscholen start deze week de Groene Voetstappen actie. Scholen in regio Midden beginnen,  gevolgd door scholen in de regio’s Noord en Zuid.  In de Hoeksche Waard (regio Midden) doen de komende weken 9 scholen mee aan de actie. Het is een onderdeel van het verkeers educatie programma ‘School op SEEF’.

In beweging tegen klimaatontwrichting, vóór de verkeersveiligheid
Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen als CO2 is een kwestie van doén. Dat laten 30.703 kinderen vanaf maandag 19 september in heel Nederland zien. Drie weken lang verzamelen kinderen in het hele land “Groene Voetstappen”. Deze krijgen ze voor elke heen- en terugreis die lopend, fietsend of skatend van en naar school wordt afgelegd.

Dankzij Groene Voetstappen worden kinderen ervan bewust dat hun vervoerkeuze gevolgen heeft voor de aarde, hun eigen gezondheid en de verkeersveiligheid. Vandaar dat de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard (RPV) deze actie omarmd heeft en nu al voor de 3e jaar op rij de actie kosteloos aanbiedt aan scholen. Hoe meer er gelopen en gefietst wordt naar school hoe veiliger de schoolomgeving wordt.
Klimaattop

Het totaal aantal verzamelde Groene Voetstappen wordt bekend gemaakt op de landelijke Kinderklimaattop op 26 oktober a.s. Vervolgens worden deze op de komende Klimaattop van de Verenigde Naties aangeboden aan de voorzitter van de top.

De school in de regio Hoeksche Waard die verhoudingsgewijs de meeste voetstappen verzamelt wint ook nog eens een leuke prijs die door de RPV beschikbaar wordt gesteld.

Europese Mobiliteitsweek
Niet alleen in Nederland geven kinderen het goede voorbeeld, in heel Europa doen kinderen mee. De Groene Voetstappenactie is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek. Het thema is dit jaar “Smart Mobility. Strong economy”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.