Binnenmaas verliest bij Hellevoetsluis

4 Min Read

HELLEVOETSLUIS – Zaterdag 18 februari ging Binnenmaas op bezoek bij Hellevoetsluis, een wedstrijd waar Binnenmaas zich kon herstellen na de slecht verloren thuiswedstrijd tegen Alblasserdam.

Binnenmaas had het de eerste helft niet gemakkelijk, het werkte wel hard en stond ook redelijk goed maar Hellevoetsluis was erg gevaarlijk via de zijkanten. Dit zorgde voor een aantal grote kansen waardoor de stand zomaar 2-0 had kunnen zijn binnen 20 minuten. In deze 20 minuten was vooral Charlo Hassell dichtbij, uit een goede voorzet van links door Serkan Yavuzyigitoglu kon Charlo hard inschieten maar de bal ging via onderkant lat weer het doel uit. Ook had Bart de Keijzer in deze 2 minuten 2 knappe reddingen in de korte hoek zodat de stand 0-0 bleef.Binnenmaas was pas in de 39e minuut echt gevaarlijk, toen kon Charlie de Graaf van dichtbij binnen schieten, maar omdat hij de bal niet goed raakte ging de bal over het doel i.p.v. in het doel.

In de 2e helft speelde Binnenmaas beter en werkte het hard en ging het op zoek naar de voorsprong.Een helft waar Binnenmaas goede kansen kreeg, Hellevoet effectiever met de kansen om ging en de scheidsrechter een belangrijke rol speelde bij een aantal beslissing. Sjoerd van der Pers werd in de 49e minuut binnen de 16 naar beneden getrokken, naar mijn idee staat in het regelement van de scheidsrechter dat dit een strafschop is, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. In de 66e minuut was Hellevoet voor het eerst gevaarlijk in de 2e helft, maar schoot ook gelijk wel raak. Het was Charlo Hassell die de 1-0 binnenschoot nadat hij zichzelf goed vrij speelde binnen de 16. Binnenmaas gaf zich niet gewonnen en ging nog harder werken en ging op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kans hiervoor was in de 72e minuut, Danny Maijers die alleen op de doelman afkon na een uitstekende doeltrap van Bart de Keijzer, lopte de bal over Deshney Hoornweg maar ook over het doel. Iedereen voelde dat Binnenmaas de verdiende gelijkmaker zou maken, maar in de 84e minuut haalde Hellevoetsluis de trekker over en scoorde de 2-0. Opnieuw een situatie waar de scheidsrechter bepalend was, want hij floot een bal niet af die duidelijk over de zijlijn was waardoor de thuisclub zijn aanval af kon maken en de wedstrijd beslissen. Buiten dat er een discussie was dat de bal wel of niet over de lijn was, kon Binnenmaas zich het zelf verwijten dat dit ontstond uit eigen balverlies, daarna bleef staan en zich vooral op de scheidsrechter richtte zodat Hellevoet zonder problemen de 2-0 binnen kon schieten.
In de blessuretijd werd het ook nog 3-0, maar de wedstrijd was natuurlijk al gespeeld na de discutabele 2-0.

Op basis van de 2e helft had Binnenmaas zeker een gelijkspel verdiend, maar als ik eerlijk ben en dan kijk ik naar de gehele wedstrijd dan heeft Hellevoetsluis verdiend gewonnen met een geflatteerde 3-0. Binnenmaas heeft onwijs hard geknokt en het lukte gewoon niet, tja wat kan je ze dan kwalijk nemen, in mijn ogen niks. Het is nu zaak om dit harde werken door te blijven zetten en net iets scherper worden in de afronding dan komt het echt wel goed. Op 4 maart is de eerst volgende competitiewedstrijd, dan zal Binnenmaas thuis de inhaalwedstrijd moeten spelen tegen DCV.

Opstelling: Bart de Keijzer, Charlie de Graaf, Bjorn den Otter, Ralph vd Giessen, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Richard vd Wilt, Sven Post, Sjoerd vd Pers, Yordi Molendijk en Danny Maijers.

Wissels: Rolin Notenboom, Lennert Kleijwegt en Joey de Jong.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.