College Oud-Beijerland aan de slag bij kinderdagcentrum Symfonie voor NLDoet

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND NLdoet…het is zonder twijfel de grootste en meest succesvolle jaarlijkse vrijwilligersactie van Nederland. Opnieuw organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land NLdoet en wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017. Met dit sociale initiatief laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk actieve inwoners voor de (lokale) samenleving zijn.

Evenals voorgaande jaren steekt het Oud-Beijerlandse college van burgemeester en wethouders de handen uit de mouwen. En dat in de meest letterlijke betekenis! Het college gaat namelijk vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur aan de slag bij kinderdagcentrum Symfonie.

Spotlights

Met NLdoet zet het Oranje Fonds de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De jaarlijkse stijging van het aantal vrijwilligers dat meedoet, bewijst het succes van NLdoet. Vorig jaar waren maar liefst 350.000 vrijwilligers actief bij meer dan 9.200 klussen. Een recordaantal, zo laat het Oranje Fonds triomfantelijk weten. Ook voor dit jaar staat de teller al op ruim 9.200 klussen die geklaard gaan worden.

Programma

Om 13.00 uur melden de collegeleden zich verwachtingsvol bij kinderdagcentrum Symfonie (gespecialiseerd in de opvang en begeleiding van kinderen van 0 tot 18 jaar), Ravelstraat 5. Op het programma staan (afhankelijk van de weersomstandigheden) activiteiten als wandelen met de kinderen, buitenspeeltoestellen schoonmaken, opruimen berging, knutselen met de kinderen, fruitsalade en gezonde hapjes maken…  het is duidelijk: burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland hoeven zich vrijdag 10 maart in ieder geval geen moment te vervelen.

Over het kinderdagcentrum:

Kinderdagcentrum Symfonie van de Gemiva-SVG Groep is een kleinschalig kinderdagcentrum in Oud-Beijerland voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met gedragsproblemen zoals autisme. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren