Historische monsternederlaag Piershil 0 – 15, scorebord op tilt

PIERSHIL – Piershil is in de thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan uit Middelharnis tegen een 0-15 monsternederlaag aangelopen. Al na enkele minuten spel stond er een 0-3 achterstand op het scorebord, de gasten lieten geen enkele twijfel bestaan over de intenties. Aanvoerder Jacco Vink opende het schietfestijn met een miraculeuze maar prima geplaatste bal in eigen doel. Marc Peeman bracht met vier treffers op rij de stand op 0-5, daarna scoorde Niels Kam een hattrick en stond het 0-8.

Van een serieus duel was toen al lang geen sprake meer, dat werd er niet beter op toen Vink ook nog eens rood kreeg na het veroorzaken van een strafschop. Voor Piershil een frustrerende middag, de rode kaart voor Hidde Wittmer wegens natrappen kwam daaruit voort. In het restant werd het negatieve clubrecord, een nederlaag met negen treffers verschil uit 1995 en eerder dit seizoen, verpulverd. Ook het scorebord, niet berekend op dubbele cijfers, sloeg op tilt. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de 10-0 overwinning op OFB in 2012. ,,Onze slechtste wedstrijd tot nu toe. Veel te slap begonnen, het was weer een harde les”, zo sprak trainer Cor van Ruiven na afloop.

Eén van de 15 treffers uit de competitiewedstrijd Piershil 1 – De Jonge Spartaan 1 van zaterdag 13 oktober 2018. Het scorebord ging na minuut 50 op ‘tilt’, niet berekend op dubbele cijfers…