NSVV in slotfase gelijk dankzij strafshop tegen Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

NUMANSDORP – Op deze mooie voorjaarsdag stond de streekderby tegen Binnenmaas op het programma. Onder de toeschouwers bevonden zich 51 spelers uit de periode 1982 – 1992, die in de week, dat NSVV zijn 71everjaardag vierde, een reünie hadden georganiseerd. Spelers uit de periode, dat NSVV zijn mooiste periode kende, waarbij drie keer gestreden werd om het kampioenschap van Nederland. Misschien droomde men, dat we vandaag iets zouden zien, dat aan oude tijden zou doen terugdenken. Maar dromen zijn helaas nog altijd bedrog en de waarheid zou er vandaag heel anders uit zien.

Beide elftallen stonden bol van de spanning, want zowel NSVV als Binnenmaas konden de punten zeer goed gebruiken. Immers de clubs onder beide verenigingen zijn op drift geraakt en pakken punten al ware het rijpe appelen. Voorzichtigheid was dan ook troef en gevaarlijke situaties deden zich voor beide doelen nauwelijks voor.
ADSC_9872

Het begin was voor NSVV. Doelman Bart de Keizer moest al snel  handelend optreden, toen Sjoerd Hofstede een voorzet vanaf de rechterkant direct op zijn slof nam, maar voornoemde doelman kon de bal over de lat tikken. Ook soleerde Marco van Daalen door de verdediging en besloot zijn actie met een voorzet, maar omdat niemand klaar stond om deze mogelijkheid te benutten, ging ook deze kans de neus voorbij. Binnenmaas was hierna de ploeg, die iets sterker was en kreeg voor de rust nog twee mogelijkheden. Eerst kopte Kevin Kuijer de bal over het doel, nadat hij vanuit het midden goed was aangespeeld. Na ruim 30 minuten werd Danny Maijers met een mooie dieptepass goed gelanceerd, maar goed uitkomen van Melvin Kruijthof verhinderde een doeltreffende afsluiting door de bal van zijn voet te halen.

De tweede helft begon met een paukenslag. Bij een aanval van Binnenmaas kwam de bal tegen een Numansdorpse hand en scheidsrechter Spaans legde de bal op de stip; Kevin Kuijer voltrok het vonnis door de keeper de verkeerde kant uit te sturen; 0 – 1.

Binnenmaas probeerde hierna afstand te nemen, maar Kevin Kuijer kopte de bal naast het doel. De thuisclub probeerde hierna wel terug in de wedstrijd te komen. Zo trok Marco van Daalen de bal goed voor, maar Bart de Keijzer kon met moeite de inzet van Sjoerd Hofstede pareren. Ook Kelvin van der Giesen probeerde een pass van Boyd van Andel in het doel te werken, maar hij stuitte op de keeper. In de hieruit volgende scrimmage schoot Sjoerd Hofstede over. Aan de ander kant moest Melvin Kruijthof handelend optreden bij een tegenstoot van Kevin Kuijer en Jorian den Otter dwong Melvin Kruijthof tot een wereldredding. In de 77e minuut ging het even heel snel. Eerst schoot Mitchel Louwerens op het doel, maar de keeper redde voortreffelijk. In de tegenstoot kreeg Binnenmaas een vrije schop toegewezen en deze bal belandde op de lat.
DSC_0490
Het venijn zat heel duidelijk in  de staart. In de 89e minuut werd Kelvin van der Giesen vanuit het midden aangespeeld, maar omdat hij er net niet bij kon speelde hij de bal met zijn hand. Vriend en vijand waren verbijsterd, dat de scheidsrechter hiervoor een strafschop gaf. Jeroen Voshart pakte het cadeautje met genoegen uit en schoot de strafschop in het doel; 1 – 1.

De emoties liepen even hoog op, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Door dit resultaat hebben beide clubs er een puntje bij, maar of dit zoden aan de dijk zet blijft afwachten. Billen knijpen zal toch wel een veel voorkomende activiteit zijn in de komende zes wedstrijden en dus zal er gewonnen moeten worden te beginnen volgende week tegen rode lantaarndrager Alblasserdam. Binnenmaas heeft ook een zes-punten-wedstrijd en wel tegen Papendrecht. Beide wedstrijden beginnen om half drie.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Arjan van Gurp, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Roderick Bekker, Hatim Oucherif (46e Mitchel Louwerens), Jeroen Voshart, Marco van Daalen (60e Boyd van Andel), Kelvin van der Giesen, Sjoerd Hofstede

Ruststand:          0 – 0
Eindstand:          1 – 1

Scoreverloop:
47e min.          0 – 1          Kevin Kuijer (strafschop)
89e min.          1 – 1          Jeroen Voshart (strafschop)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren