Bedrijven in de Hoeksche Waard omarmen Online Marketing

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Oud-Beijerland – Thomas Khoshaba, vierdejaars student Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam heeft in opdracht van SideShow Media, het onderzoek Online Marketing MKB Hoeksche Waard 2017 onder ruim 230 ondernemingen in de Hoeksche Waard uitgevoerd. In dit onderzoek is de inzet van Online Marketing onder het MKB in de Hoeksche Waard in kaart gebracht.

MKB omarmt Online Marketing

Zo geeft 82 % van de MKB-ondernemers aan Online Marketing nu al in te zetten, of dit in de toekomst te gaan doen. Daarnaast vindt ruim 72% van de ondernemingen Online Marketing belangrijk. Het grootste deel van de bedrijven in de Hoeksche Waard geeft dus aan het belang te zien van Online Marketing en zij maken hier dan ook massaal gebruik van.

Budget                                

Bedrijven zien ook steeds meer de noodzaak om te investeren in Online Marketing en maken hier budget voor vrij. Ongeveer 50 % van de ondernemers besteed maandelijks meer dan € 250,- aan Online Marketing. Verder besteed 25% van de bedrijven maandelijks meer dan € 700,- aan Online Marketing en er is een groep bedrijven (16%) die zelfs maandelijks meer dan € 1200.- hieraan uitgeeft. Kortom de ondernemers in de Hoeksche Waard investeren graag om hun online vindbaarheid te vergroten.

Waarom Online Marketing?

90% van de MKB-ondernemers zet Online Marketing in om hun naamsbekendheid te vergroten. Verder zetten bedrijven Online Marketing in om meer bezoekers naar de website te trekken, de verkoop te vergroten en de aanvraag op online opdrachten / afspraken te stimuleren. Vooral Gogle Adwords (50%) & Facebook adverteren (77%) zijn populair onder de ondernemers in de Hoeksche Waard. Daarnaast maken bedrijven gebruik van Display advertising, LinkedIn adverteren, Youtube Adverteren en Google Shopping.

Uitbesteden Online Marketing

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun Online Marketing uit te besteden. Zo besteed ongeveer 1 op de 4 bedrijven hun Online Marketing uit en 1 op 3 bedrijven in de Hoeksche Waard wil dit gaan uitbesteden. Ondernemers willen het liefst Zoekmachine optimalisatie (SEO) (58%), Online adverteren (SEA) (32%) en webdesign (28%) uitbesteden.

Volledige onderzoeksresultaten

De volledige onderzoeksresultaten zijn hier terug te vinden


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren