Kom Tweede Paasdag eieren zoeken op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
STRIJEN – Morgen 2e Paasdag op het Strijense landgoed voor de tweede keer tijdens Pasen door jong en oud gezocht worden naar eieren.  De Paashaas heeft de prachtige grote eieren van de aanwezige ganzen verspreid over het landgoed van 7 hectare. Kinderen en ouders van binnen en buiten de Hoeksche Waard kunnen genieten van heerlijke dag in de buitenlucht.

De lente is begonnen en langzaamaan komen alle bomen op De Peerdegaerdt in bloei te staan. Dit jaar komt de Paashaas weer langs om eieren op dit prachtige landgoed in de Hoeksche Waard te verstoppen. In samenwerking met de ganzen, die prachtige, grote eieren leggen, heeft de Paashaas woorden op de eieren geschreven die samen een speurtocht vormen. Deze zoektocht gaat over heel het landgoed heen, onderbroken door allerlei activiteiten en spelletjes. Elk uur verstopt de paashaas een gouden ei. Degene die dit ei vindt wordt genomineerd voor de verkiezing Paaskoning(in) van de dag. De broedgebieden zijn daarbij niet toegankelijk, om de vogels op hun nesten niet te verstoren.
 
Ontstaan Paashaas
Het ontstaan van de Paashaas begint bij de godin Ostara die er elk jaar voor zorgt dat de lente begint. Lang, lang geleden was ze iets te laat en daardoor kwam de lente eigenlijk veel te laat op gang. Om haar fout enigszins goed te maken, besloot ze een jong vogeltje, dat bijna door de kou bezweken was, te redden. Maar helaas had de kou zijn werk al gedaan: het vogeltje kon niet meer vliegen. De godin veranderde de vogel daarop in een haas. Om haar te eren was de haas één keer in het jaar in staat om gekleurde eieren te leggen. Dit was tijdens Pasen.Programma en kosten
De kosten voor deelname aan het Paasprogramma op de Peerdegaerdt bedragen 3,50 per persoon. Hiervoor krijgen de deelnemers een plattegrond met uitleg van het paasprogramma, die onderbroken wordt met diverse paas activiteiten en workshops zoals een gigantisch Paastwister spel, Paasbal, knutselen en natuurlijk de wollen kuikenrace. Ook de toegang tot Landgoed de Peerdegaerdt en een consumptiebon zit hierbij inbegrepen.

Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Daarnaast zijn er op het landgoed diverse andere activiteiten zoals het verven van eieren en veren, maar ook het bewerken van glas. Natuurlijk kunnen ondertussen de aanwezige dieren, zoals de rondlopende kippen, schapen, eenden, geiten, pauwen en geiten uitgebreid bewonderd worden en vinden de varkens Ginger en Knorretje extra aandacht ook altijd erg leuk. Landgoed de Peerdegaerdt is gelegen aan Kruisdijk 4b in Strijen. 

Meedoen en aanmelden
Opgeven kan via [email protected]  . Meer informatie kunt u vinden via www.peerdegaerdt.nl  en https://www.facebook.com/peerdegaerdt  . Kijk voor een impressie onderstaand filmpje

De Peerdegaerdt
De Peerdegaerdt is een landgoed in Strijen met een zorg- en activiteitenboerderij. De medewerkers geven op vernieuwende wijze vorm aan de instandhouding van een landgoed door het invullen van een maatschappelijke functie, waarbij het landgoed een mooie rol wil spelen op het gebied van welzijn in de eigen streek. De Peerdegaerdt is een prachtige locatie en daarom bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld events en buitenarrangementen, welke zo veel als mogelijk verzorgd worden vanuit de zorgboerderij. 

De Peerdegaerdt is een bijzondere plek voor de beleving van natuur en landschap, met een karakteristieke hoogstamboomgaard uit 1915 vol oude fruitboomrassen en een schitterende wandeltuin van Mien Ruys. Een ontspannen omgeving die afgewisseld wordt door de levendige aanwezigheid van paarden, honden, varkens, ganzen, eenden, kippen en schapen. Ook ransuilen, spechten, boerenzwaluwen en andere bijzondere vogels verblijven graag op De Peerdegaerdt. 

Iedereen kan de energie van De Peerdegaerdt op geheel eigen wijze benutten. Kinderen volgen buitenlessen met hun klas en beleven het landschap en de natuur. Mensen met verschillende achtergronden besteden hun dag op een plezierige en zinvolle manier op de activiteitenboerderij. Organisaties komen graag voor inspirerende arrangementen. Ook voor vrijwilligersdagen, coaching en cursussen kan je terecht op De Peerdegaerdt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren