Drie Koninklijke Onderscheidingen in Korendijk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

PIERSHIL – Op woensdag 26 april 2017 ontvingen drie personen uit handen van de heer drs. S. Stoop, burgemeester van Korendijk, een Koninklijke Onderscheiding. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Korendijk, Voorstraat 31 te Piershil.

Mevrouw M.K.J. de Bruin-van der Burg (geb. 29 maart 1970), wonende in Nieuw-Beijerland, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij ontving de onderscheiding in verband met haar langdurige activiteiten voor de samenleving:

  • 1994 – 2016  Vrijwilliger bij en lid van de oudercommissie van School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland. Verrichtte extra schoonmaaktaken, maandelijkse controle op hoofdluis, begeleider bij schoolreisjes en schoolkamp etc.
  • 1996 – heden Vrijwilliger bij Stichting Zorgwaard, locatie woon-zorgcentrum Zoomhoek in Oud-Beijerland. Ondersteunt cliënten die deelnemen aan de groep  ‘Lappendeken’, die dekens breien voor Moldavië en Roemenië.
  • 2013 – heden Vrijwilliger bij kinderboerderij De Bokkensprong in Nieuw-Beijerland. Zij verzorgt een aantal dieren op de kinderboerderij.

Mevrouw W. van Driel – den Engelse (geb. 9 augustus 1942), wonende in Nieuw-Beijerland, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij ontving de onderscheiding in verband met haar langdurige activiteiten voor de samenleving:

  • 1970 – 1999  Coördinator Welfare bij en bestuurslid (1984-1999) van de afdeling Nieuw-Beijerland.
  • 1999 – 2005  Coördinator Welfare bij en bestuurslid van de afdeling Korendijk.
  • 2005 – heden Coördinator activiteiten bij de afdeling Korendijk 2005 – 2012) en de afdeling Hoeksche Waard (2012 – heden). Betrokkene initieert, organiseert en begeleidt activiteiten voor ouderen in verzorgingstehuis Heemzicht te Piershil.
  • 2000 – 2008  Vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Piershil. Betrokkene was Diaken en leider van de zondagsschool.

De heer J.M. van der Pols (geb. 7 april 1954), wonende in Piershil, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Hij ontving de onderscheiding in verband met zijn  activiteiten op het gebied van onderwijs als voorzitter van de bovenschoolse ICT-werkgroep voor modern ICT-onderwijs op alle scholen van de Christelijke Scholengroep De Waard.

Daarnaast zet hij zich op vrijwillige basis in voor de Hervormde Gemeente Piershil:

  • 1977 – heden : Vrijwilliger voor de jaarlijkse rommelmarkt: ophalen, sorteren, opslaan van spullen, leeghalen van huizen, organiseren ophaalavonden, aanvragen van vergunningen, werving van sponsors, werven van vrijwilligers, organiseren opbouw kramen en het verzorgen van de administratie.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page