Zinkweg buigt in slotduel voor FIOS.

ACHTHUIZEN – Nadat Zinkwegse Boys vorige week het kampioenschap binnen wist te halen, besloot trainer Mark Smeding het team voor de laatste wedstrijd op 5 posities te veranderen om zodoende de wisselspelers de kans te geven om ook eens in de basis te kunnen starten. In Achthuizen werd in een doelpuntrijk duel met 5-4 verloren van thuisploeg FIOS.

Zonder een vijftal ervaren rotten kwam het jonge ZWB best goed uit de startblokken. In de 3e minuut viel uit de eerste aanval reeds de 0-1. Via Mees Lebbink en William Benard kwam de bal voor de goal. Koen van der Ende stapte kundig over de bal heen [ lees; miste de bal] maar John van der Zanden tikte bij de 2e paal binnen. Ook in het vervolg was het aanvankelijk Zinkweg wat de klok sloeg met o.a. een goede inzet van Martijn van Zuuren die door de keeper gekeerd werd. In de 17e minuut begon het ineens keihard te regenen. Een wolkbreuk in combinatie met onweer was de reden dat de scheidsrechter de wedstrijd logischerwijs tijdelijk onderbrak. Na de hervatting was het wederom ZWB wat tot scoren kwam. In de 24e minuut was het Koen van der Ende die gelanceerd werd uit een steekpass van John van der Zanden. Koen schoof zijn 27e treffer binnen en werd hiermee topscorer van de Hoekschewaard. Hierna kwam FIOS beter in de wedstrijd en zette druk op de verdediging waar Sander van Hamburg vandaag als enige basisspeler stond opgesteld. Keeper Martijn Krediet keerde eerst nog 2 harde inzetten maar in de 34e minuut was het de sterke linksbuiten die tussen 2 verdedigers door dook en de bal achter de Zinkwegkeeper in de lange hoek schoof. De ruststand leek 1-2 te worden maar in de 44e en 45e minuut ging het 2 keer achterin onnodig mis. De 2-2 ontstond doordat er niet opgeruimd werd maar het duel aangegaan werd met de spits. Gevolg; balverlies en doelpunt. Een minuut later kreeg een aanvaller van FIOS de bal zo voor zijn voeten gekopt en weer was het raak. Ruststand 3-2.

In de 2e helft viel in de 50e minuut de gelijkmaker. Het was namens Zinkweg Kevin Brasser die William Benard bediende. Benard schoof de bal langs de keeper mooi in het hoekje. Na wat mogelijkheden over en weer was het Bas van der Made van FIOS die in de 68e minuut een toegekende vrije trap schitterend over alles en iedereen heen in de kruising schoot. Opmerkelijk feit; Bas speelde vandaag zijn afscheidswedstrijd. De centrale verdediger, die in zijn voetbalcarrière ook jarenlang in de hoofdklasse uitkwam, zou in de 75e minuut een publiekswissel krijgen. Hij maakte dus 7 minuten voor dit moment nog een onvergetelijke goal. FIOS kwam vervolgens ook nog op 5-3. Een speler kon ongehinderd binnenkoppen uit een corner en even leek de prijs voor de minst gepasseerde verdediging van de Hoekschewaard voor ZWB nog in het gedrang te komen. De Boys hadden in 23 wedstrijden pas 22 tegengoals geïncasseerd en nu dus ineens 5 in 1 wedstrijd maar met 27 tegentreffers bleef men achteraf 2 verenigingen met 28 tegentreffers nipt voor. Martijn van Zuuren schoot in de 83e minuut, op aangeven van William Benard, het leder nog strak tegen de touwen maar verder dan deze 5-4 kwam men niet meer.