Piershil ten onder tegen BVCB

PIERSHIL – Voor Piershil staat er na de 0-2 nederlaag tegen BVCB uit Bergschenhoek dit seizoen niets meer op het spel. De ploeg van trainer Richard Verhoeven leek zich na de wedstrijd tegen Heerjansdam (gestaakt na 67 minuten, 0-1 voorsprong) nog even te melden voor het strijdgewoel in de top. Het geslepen BVCB deelde vanaf de aftrap de lakens uit, met veel overtuiging gingen de bezoekers op zoek naar goals. Dat die er voor rust niet kwamen was te danken aan doelman Peter Konings en aan een slordige afwerking. Ook Piershil kreeg enkele opgelegde kansen, een voorsprong voor de thuisclub zou het wedstrijdbeeld geweld hebben aan gedaan.

Halverwege de tweede helft slaagde BVCB er eindelijk in om het veldoverwicht met een doelpunt te bekronen. Een splijtende pass van Nick Walbeek werd behendig door spits Michael de Rooy afgerond: 0-1. Piershil bleef hopen op een puntje, met veel opportunisme werd een gaatje in de verdediging gezocht. Een overtreding van Geert Bakker op Mike van der Steen werd met een strafschop gehonoreerd, tien minuten voor tijd maakte Walbeek vanaf de stip een einde aan de Piershilse illusies: 0-2. ,,We hebben wat kansjes gehad, maar BVCB was vandaag te sterk voor ons”, zo keek trainer Verhoeven terug op het duel. Voor de Piershillenaars resteren nu alleen duels om des keizers baard, zowel promotie als degradatie zijn rekenkundig onmogelijk.