Jong Hoeksche Waard organiseert OBLements !

0
166

OUD-BEIJERLAND – De term Hip Hop kent iedereen waarschijnlijk wel, maar wat is het nou eigenlijk ? Bij Frits kun je kennis maken met de 4 elementen van Hip Hop, namelijk graffiti, rappen, breakdance en platen draaien. Cock Niele, .., Robin Bal, Nti Mc en Matthijs Bossers gaan deze kunstvormen overbrengen aan de andere jeugd uit Oud-Beijerland en omstreken. Vandaar de creatief gekozen naam OBLements.

Naast het opknappen van de graffiti muur bij jongerencentrum Bij Frits, heeft de jeugd uit Oud-Beijerland besloten dat het tijd is om deze te beschilderen met graffiti.
Alleen graffiti vonden zij te weinig en zo hebben zij besloten om er een hele dag van te maken waarbij de 4 elementen van hip hop centraal staan.

Jongeren in Oud-Beijerland kunnen tijdens deze middag meedoen aan alle 4 de workshops. Laat zien of je graffiti kunt spuiten, breakdancen, freestyle rappen en/of DJ’en enzovoorts !! Probeer te ontdekken welk element het beste bij jou past, als je uberhaubt al een keuze kan maken.

Ook kun je kennis maken met een kort educatief gedeelte waarin documentaires vertoont zullen wordenover hoe Hip Hop is ontstaan, waar het vandaan komt, waar zijn routes liggen enzovoorts.

Hip Hop komt weleens negatief over, zeggen de jongeren van OBLements. In tegenstelling juist vinden deze jongeren, Hip Hop is een kunst, een levensstijl en je kunt er ontzettend veel inspiratie en kracht uit halen. En dat is precies wat jij ook kunt gaan ervaren tijdens deze dag !!

OBLements zal plaatsvinden op zaterdag 13 mei van 12 :00 tot en met 18 :00 uur bij het jongerencentrum ‘Bij Frits’. Steenenstraat 24, 3262JM in Oud-Beijerland. Je kunt gewoon gratis naar binnen lopen en meedoen.
Als laatste staat het volgende centraal ; ‘’Hip Hop is for all ages’’ !! Dus jong en oud is uiteraard welkom om tijdens deze dag langs te komen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.