Samenwerken aan een economisch aantrekkelijke Hoeksche Waard

0
173

HOEKSCHE WAARD – Hoe blijft de Hoeksche Waard ook in de toekomst economisch aantrekkelijk? Om tot het antwoord op deze vraag te komen, zijn diverse ondernemers, overheid en onderwijs op 15 mei 2017 uitgenodigd om samen na te denken over de economische toekomst van de Hoeksche Waard.

Dit doen we aan de hand van een aantal scenario’s voor economische groei, met de daarbij te nemen stappen. Deze scenario’s zijn door onderzoeksbureau Public Result opgesteld, in opdracht van het SOHW.

Samen toekomst economie Hoeksche Waard bepalen

Door de onderzoeksresultaten hebben we nu inzicht in inkomsten, banen én in mogelijkheden om de werkgelegenheid in de Hoeksche Waard te versterken. Maar welk ambitieniveau willen we eigenlijk? Wat kunnen we doen om deze ambities waar te maken? Hoe zorgen we dat we in 2025 voldoende vakkrachten hebben? Dit zijn vragen waarop we samen naar het antwoord gaan zoeken.

Het wordt een interactieve avond, waarbij deelnemers alle gelegenheid krijgen om vragen te stellen en feedback te geven. Aan bod komen thema’s als onderwijs en arbeidsmarkt, innovatie en ondernemerschap. Na deze avond weet u als belanghebbende wat de huidige economische situatie is van de Hoeksche Waard en waar nog potentie ligt, waarmee u de toekomstige ambities en doelstellingen voor uw eigen sector op kunt stellen. De wens is om deze avond af te sluiten met een gezamenlijke koers en mooie nieuwe initiatieven.

Meepraten?

De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd. Controleer uw mailbox om u aan te melden voor deze bijeenkomst, zodat ook u een bijdrage kunt leveren aan een toekomstbestendige regio! Verhinderd of geen uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst? Stuur dan een mail naar [email protected] onder vermelding van Bijeenkomst Economische Agenda.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.